Arhiva

Ginsengul indian- cat de benefic este pentru organism?

Ginsengul indian (Ashwagandha) este o planta medicinala straveche, una dintre cele mai importante in Ayurveda, un tip de medicina alternativa, bazata pe principiile indiene de vindecare a organismului in mod natural.

Este considerata a fi o planta adaptogena, ceea ce inseamna ca este un mecanism care ajuta corpul sa se adapteze stilului zilnic de viata si sa se refaca in mod natural.

Ashwagandha, cateva date stiintifice importante.

Potrivit Healthline.com, care citeaza studii internationale, Ashwagandha este folosit de mai bine de 3.000 de ani pentru reducerea stresului, cresterea nivelului de energie si imbunatatirea concentrarii.

Radacina de Ashwagandha ajuta la imbunatatirea functionarii creierului, scade nivelul zaharului din sange si nivelul de cortizol, luptand cu simptomele provocate de anxietate si depresie.

Ashwagandha, cunoscuta si sub denumirea de ginseng indian, este o planta ce are ca denumire botanica Withania somnifera si este originara din India si Africa de Nord. Pudra rezultata din radacina sa si din frunze este folosita pentru tratarea mai multor afectiuni.

Multe dintre beneficiile sale sunt atribuite substantei active pe care o are in compozitie si care consta intr-un amestec de steroizi naturali, care s-au dovedit ca sunt utili in reducerea inflamatiilor si impotriva cresterii tumorilor, potrivit Healthline.com

Ashwagandha este benefica pentru organism? Ce spun studiile

Asa cum puncteaza Healthline.com, un studiu recent arata ca ginsengul indian ajuta la secretia de insulina din organism. De asemenea, alte studii au concluzionat ca Ashwagandha poate reduce nivelul zaharului din sage, atat in cazul persoanelor sanatoase, cat si in cazul celor cu diabet. 

Totodata, alte studii au evidentiat ca ginsengul indian poate preveni cresterea tumorilor canceroase. Unele studii efectuate pe animale sustin ca ashwagandha poate ajuta la tratarea mai multor tipuri de cancer, precum cel la sani, plamani, colon, creier su cancerul ovarian. 

Extractul din radacina de Ginseng indian poate fi cumparat de aici

Un aliat impotriva starilor de anxietate si depresie

Ashwagandha este cunoscuta cel mai mult, insa, pentru capacitatea de a reduce stresul din organism. Astfel, ginsengul indian este dovedit a fi un aliat foarte bun impotriva anxietatii severe si a depresiei.

In acest sens, un studiu citat de aceeasi sursa a aratat ca in timp de 60 de zile, un numar de 64 de persoane care sufereau de stres cronic au raportat o reducere cu 69% a anxietatii si a starilor de insomnie. 

Nu in ultimul rand, ginsengul indian, s-a dovedit a fi benefic pentru ameliorarea senzatiei de oboseala cronica si la stimularea sistemului imunitar al organismului.

Extractul din radacina de Ginseng indian poate fi cumparat de aici

Comments

comments