INTERNATIONAL

Noua tendinta in randul femeilor din Japonia care ii pune pe barbati pe jar

Aproape jumatate dintre tinerile din Japonia cu varste cuprinse intre 16 si 24 de ani se declara dezinteresate de sex sau chiar il dispretuiesc, dupa cum arata un studiu recent citat de The Guardian.

Fenomenul ingrijorator a pus stapanire asupra Japoniei si tinde sa se extinda la nivelul intregii zone asiatice. Tinerii, atat femei cat si barbati, sunt tot mai putin interesati de contactele sexuale, guvernul nipon numind acest feneomen „sindromul burlaciei”.

Studiile arata ca aproape 45% dintre tinerele din Japonia nu sunt interesate de sex, unele chiar declarand ca il dispretuiesc. Este un fenomen ingrijorator intrucat populatia Japoniei este in continua scadere.

–––––––––––-

CITESTE SI

Cosmarul pe care aceasta femeie l-a trait dupa marirea sanilor

Tipuri de femei pe care le intalnesti cat timp esti la facultate

––––––––––––––

Rezultatele unor studii efectuate in 2011 aratau ca 61% dintre barbatii necasatoriti din Japonia si 49% dintre fetele cu varste cuprinse intre 18 si 34 de ani nu se aflau in niciun fel de relatie amoroasa si nici nu se declarau dornice de acest lucru. Procentul era in crestere cu 10% comparativ cu anul 2006.

Unul dintre factorii responsabili de aceasta tendinta este cel economic. Criza economica si scaderea drastica a veniturilor i-a determinat pe tinerii din Japonia sa-si concentreze energia asupra carierei, mai mult decat asupra relationarii interumane. In acelasi timp, un nou curent amplifica aceasta tendinta, acela potrivit caruia femeile devin tot mai independente de familie si aplecate asupra carierei.

Comments

comments