WOW

O bautura banala poate preveni cancerul de piele

Oamenii de stiinta au descoperit un adevar uimitor: consumul zilnic de cea mai banala bautura din lume poate preveni aparitia cancerului de piele.

Cercetatorii americani sustin ca un consum ridicat de cafea poate diminua sansele de aparitie a unuia dintre cele mai intalnite tipuri de cancer cutanat.

„Cercetările noastre au reliefat faptul că, cu cât aportul de cafea este mai mare, cu atât riscul de a dezvolta carcinomul bazocelular este mai mic. Nu recomandăm Ă®nsă creĹźterea porĹŁiei zilnice de cafea doar ca urmare a acestei descoperiri. Cu toate acestea, rezultatele Ă®ncadrează carcinomul cu celule bazale Ă®n categoria bolilor care pot fi prevenite prin consumul de cafea. Ä‚Ĺ˝n această categorie se Ă®ncadrează Ĺźi afecĹŁiuni cu efect negativ major asupra corpului, precum diabetul de tip 2 Ĺźi maladia Parkinson,” a explicat cercetătorul Jiali Han, citat de DailyMail.

Studiul arata ca, dintre cele 112. 897 persoane investigate, peste 20.000 de persoane au dezvoltat carcinom bazocelular (cancer de piele) de-a lungul celor 20 de ani de cercetare. Studiul a relevat insa o legătură între consumul ridicat de cafea şi un risc scăzut de dezvoltare a acestui tip de cancer.

Din nefericire, consumul de cafea nu ajuta la prevenirea altor tipuri de cancer de piele, cum ar fi melanomul malign sau carcinomul cu celule scuamoase.

Comments

comments