Revista presei

Se cere DEMISIA ministrului care URĂȘTE diaspora! Ce a afirmat despre românii din afara țării

Deputatul PMP de Diaspora, Doru Coliu solicită demisia de urgenţă a ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, susținând că afirmațiile domniei sale referitoare la românii din dispora sunt inadmisibile.

Coliu precizeazăcă Meleșcanu nu a înțeles “nici până în acest moment, se pare că nu a înțeles care este menirea sa și care sunt atribuțiile unui conducător al Ministerului Afacerilor Externe.”

„Teodor Meleșcanu este pe cale să se întrebe cine este el și ce caută în viața lui. Este inadminsibil ca un ministru, un diplomat, un om pus în fruntea unui mister care, printre altele, ar trebui să deservească cetățenii români din diaspora, să afirme că românii din diaspora au dreptul să protesteze doar pentru serviciile consulare sau lipsa de servicii consulare, dar în rest, nu ar avea de ce să își exprime opinia cu privire la alte probleme care țin de România”, a declarat Doru Petrişor Coliu, deputat Circumscripţia electorală nr. 43 – Diaspora.

Politicianul se mai întreabă retoric dacă nu cumva românii din diaspora sunt considerați doar un factor „perturbator al traficului și al atmosferei din România”

„Românii din diaspora, din ţări precum Italia, Marea Britanie, Spania sau Germania, s-au mobilizat pe Facebook şi vor organiza un miting antiguvernamental în data de 10 august, în Piaţa Victoriei din Capitală”, mai precizează Coliu.

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat că nu pricepe care este obiectivul mitingului Diasporei de pe 10 august din Capitală. Acesta a adăugat că ar trebui să existe o organizare mai bună a acestor proteste, pentru că pot duce la „perturbarea traficului şi atmosferei din România”.

„Din punctul nostru de vedere, fiecare cetăţean român, fie că trăieşte în România sau în străinătate, are dreptul să îţi exprime opiniile, să protesteze. Este o chestiune normală. Singurul lucru care ar trebui să fie mai bine făcută ar trebui să îl reprezinte organizarea unor asemenea acţiuni de tip stradal, care pot conduce la perturbarea traficului şi la perturbarea atmosferei din România. În rest, nu înţeleg foarte bine care este obiectivul protestului, având în vedere că sunt cei din diaspora. Dacă sunt cei din diaspora, ar fi normal să protesteze pentru serviciile consulare sau lipsa de servicii consulare, dar, în rest, e mai greu să înţeleg care va fi obiectivul principal al acestei manifestaţii. Sper ca şi până acum să se desfăşoare în condiţii normale, civilizate, fără violenţe, pentru că aşa cum vă spuneam există acest drept la liberul protest, fără ca însă să îi afecteze şi pe ceilalţi”, a declarat, marţi, ministrul de Externe Teodor Meleşcanu, la sediul MAE, unde a prezentat bilanţul celor şase luni de mandat.

Comments

comments