IT&C

Google: Rezultatele de cautare din Bing, o imitatie ieftina!

Motorul de cautare de la Microsoft, Bing, fura continut de la Google. Este acuzatia adusa de unul dintre angajatii gigantului Google, care are si o dovada clara in acest sens.
Inginerii de la Google au creat de-a lungul timpului mai multe asa numite rezultate de cautare sintetice, prin care alaturarea unor cuvinte, aparent fara niciun sens, redau anumite rezultate in motorul de cautare Google. Testele facute ulterior au aratat ca dupa cautarea “hiybbprqag”, a aparut atat in Bing, cat si in Google ca rezultat al cautarii un link catre un teatru din Los Angeles. Google a creat acest rezultat in mod sintetic, insa intrebarea care se impune este cum de acest rezultat se regaseste si in motorul de cautare Bing.
Primul raspuns din partea Microsoft a fost evaziv si deloc convingator. Unul dintre purtatorii de cuvant al companii a spus clar si raspicat: „Noi nu copiem rezultate de cautare de la Google”.
Un raspuns ceva mai detaliat si mai convingator vine din partea vicepresedintelui Bing Corporate, Harry Shum. Acesta subliniaza ca Bing foloseste peste 1.000 de modalitati diferite in algoritmii de cautare. O mic parte din date provine de la utilizatorii care se ofera voluntar sa ajute Bing pentru a-i imbogati experienta. Acesta ar fi motivul pentru care unele dintre rezultatele de cautare din Google pot aparea si in Bing.
Google insa este de alta parere. Intr-o postare foarte ampla pe blogul oficial, inginerii companiei arata pas cu pas cum au reusit sa-i prinda pe cei de la Microsoft cu mata in sa.
Acestia sustin ca Bing se foloseste de datele inregistrate de la utilizatorii care folosesc Internet Explorer. Astfel, prin intermediul toolbar-ului de cautare Bing, inclus in IE8, Microsoft inregistreaza toate cautarile efectuate de utilizator, implicit cele efectuate in motorul de cautare Google.
„Altfel spus, unele rezultate de cautare din Google, pot aparea in Bing, chiar daca incomplet-un fel de imitatie ieftina”, sustin sarcastic inginerii Google.

Comments

comments