Tips&Tricks

Cum sa economisesti bani in fiecare luna, in mod eficient

Cum sa economisesti bani sau cum sa faci bani? Daca te framanti in fiecare zi cu astfel de intrebari la care nu reusesti sa gasesti un raspuns, ar fi bine sa citesti randurile de mai jos.

Ei bine, pentru nimeni situatia nu este prea roz! Economia stagneaza, somajul creste, piata de actiuni merge in jos, iar piata imobiliara este mult mai in jos fata de ceea ce se intampla acum 6 ani. Asa ca raspunsul la intrebarea Cum sa faci bani? e cu atat mai greu de obtinut.

in-ce-domeniu-sa-te-angajezi-ca-sa-castigi-4-000-de-lei-pe-luna-meseriile-cel-mai-bine-platite-in-romania_size9[1]

Mai ales ca oamenii au pierdut deja increderea in puterea de reusita din cauza ca recesiunea economica nu a disparut inca. Astfel, Cum sa faci bani? poate sa para o intrebare la care nu se gaseste raspuns, cel putin in aceasta perioada. Dar cand vorbim despre bani, ca in orice alt domeniu, cea mai buna metoda este planul riguros.

In primul rand, pentru a evita falimentul personal, un fel de dezastru financiar, este important sa tii in frau economiile tale. Daca faci acest lucru iti vei dezvolta unele obiceiuri financiare sanatoasa.

Iata cateva din acele obiceiuri financiare care te vor putea ajuta sa-ti raspunzi la intrebarea Cum sa faci bani?.

1.Primul pas este sa-ti stabilesti unui buget lunar.

2. Daca reusesti sa-ti planifici cheltuielile, atunci vei reusi sa iei si decizii mai bune legate de finantele tale. Nu trebuie sa te apuci sa detaliezi fiecare buget, doar daca esti contabil sau iti plac cifrele.

Iata mai jos cateva sfaturi care te pot ajuta:

Un mijloc prin care poti sa faci bani este sa investesti 20% din castig si nu te atingi de acesti bani, iar restul de 80% sa-i folosesti pentru traiul zilnic.

O alta solutie ar fi sa Aloci 20% pentru economii, 50% pentru nevoi si restul de 30% pentru mofturi

Pastreaza 20% pentru zile negre (jumatate pentru pensie facultativa jumatate pentru un cont de economii), 60% pentru nevoi personale, 10% pentru cheltuieli neasteptate si 10 pentru distractii.

Bugetul defalcat il poti scrie intr-un foaie excel pentru a-ti fi mai usor sa-l gestionezi

Comments

comments