ACTUAL

ANUNT DE ULTIMA ORA! Ce trebuie sa stie turistii care merg in vacanta in Grecia

Turiştii care vor vizita Grecia în următoarea perioadă trebuie să aibă asupra lor o suma mai mare de bani lichizi, dar şi medicamente de bază, pentru a putea face față situațiilor neprevăzute, este o recomandare a Ministerului francez de Externe.

„Le recomandăm cetăţenilor care intenţionează să meargă în Grecia să aibă asupra lor bani suficienţi în numerar şi medicamente de primă necesitate, în contextul penuriei generate de lipsa unui acord între Guvernul de la Atena şi creditori”, se arată în comunicatul Ministerului de Externe francez, potrivit Mediafax.ro.

În prezent, de la bancomatele grecești nu se pot retrage decât maximum 60 de euro, în contextul în care capitalul financiar elen se află sub strictă supraveghere în urma intrării țării în incapacitate de plată.

Deși măsura nu face referire la cei care au carduri emise în alte țări, există un risc crescut ca turiştii străini să ajungă în situaţii speciale, potrivitMinisterul francez de Externe.

„Din cauza riscurilor de aşteptare la automatele bancare şi de suspendare a activităţii acestora în unele cazuri, turiştilor care merg în Grecia li se recomandă să aibă numerar suficient”, se mai arată în comunicat.

Același minister atrage atenția că tot mai multe magazine refuză plata cu cardul în Grecia, chiar și în unele unități hoteliere cerânduse plata cu bani numerar.

Comments

comments