PARENTING

Voi ati folosit asa ceva?! Un sampon pentru copii foarte cunoscut este CANCERIGEN

Mulți părinți din întreaga lume au fost uimiți când au aflat că formula de șampon pentru copii „fără lacrimi” produs de Johnson & Johnson include o substanță extrem de periculoasă pentru sănătate.

Formaldehida este deja cunoscută ca substanța care poate cauza cancer, fiind renumită pentru utilizarea sa la imbalsamarea cadavrelor.

CITESTE SI >>>

Aceasta mama nu cunostea cauzele bolii bebelusului pana a descoperit asta! Poate exista in orice casa

Cele doua mostre de lapte mamar apartin aceleiasi mame! Diferenta dintre ele te va face sa ramai MUT DE UIMIRE

Cel mai eficient mod de a scadea febra la copii, fara medicamente, in mai putin de 5 minute! Iata cum

Un studiu efectuat de-a lungul a mai multe decenii a demonstrat că formaldehida este un pericol corpul uman, cu atât mai mult pentru un copil.

Formaldehida este foarte inflamabilă si are un miros foarte puternic. Există în formă lichidă și este utilizată în multe produse, cum ar fi materiale de construcții, soluții, țesături, lipici, produse din hârtie și soluții de curățare. Ea are caracteristici anti-bacteriene, anti-fungice și acționează ca un dezinfectant.

Care este relația dintre formaldehidă și cancerul? Este într-adevăr dăunător?

Cu toate că cercetările sunt încă în desfășurare, există semne care arată că formaldehida este un agent cancerigen sau cauzator de cancer. Acesta a fost marcat ca fiind carcinogen de către guvernul S.U.A încă din anul 1987.

Mai multe studii efectuate atât pe șoareci cât și pe oameni dovedesc că favorizează apariția cancerului. De altfel, s-a demonstrat că persoanele care lucreaza cu acest lichid, în special care îmbălsămează cadavre, au o rată mai mare de a dezvolta cancer decât orice alt grup.

Venind în apărarea sa, compania Johnson & Johnson susține ca nivelul de formaldehida nu este suficient de mare pentru a fi dăunător pentru copii. Cu toate acestea,compania a admis faptuyl că se folosește de această substanță pentru a crea formula de șampon fără lacrimi.

Compania a decis astfel să elimine din șamponul său formaldehida, susținând că nu este o substanță foarte importantă în produsele sale și subliniind faptul că deține și o formulă de șampon care nu conține formaldehidă.

Acest lucru ar trebui să ne dea de gândit, deoarece s-a petrecut atunci când o lege adoptată în California a obligat producătorii de produse cosmetice să dezvăluie mai mult de 160 de ingrediente  chimice din compoziția produselor pe care le comercializează și care pot fi periculoase pentru sănătatea noastră, substanțe care până acum au fost ținute în secret.

Johnson & Johnson nu este singurul producător care folosește ingrediente periculoase în produsele sale. Există avocați care luptă împotriva altor producători de cosmetice, deoarece s-a dovedit pe baza unor cercetări independente că aceste companii folosesc în continuare ingrediente periculoase în produsele lor.

Comments

comments