Tips&Tricks

22 de lucruri INCREDIBILE despre stangaci! Ultimul m-a luat prin surprindere

Iată o întrebare de un milion de euro: Ce anume face ca o persoană să devină stângace, în timp ce marea majoritate a oamenilor sunt dreptaci, adică folosesc mâna dreaptă în cele mai comune activități?

Desi expertii medicali nu sunt complet siguri în ceea ce privește această întrebare, un studiu relevă o relație complexă între mediu înconjurător și genele care îl reprezintă pe individ.

CITESTE SI >>>

Daca aveti aceste 2 gauri pe spate sunteti o persoana speciala! Iata de ce

Uita-te bine la buricul tau! Forma lui iti spune de ce boli suferi

Ce spun cele 3 sectiuni ale degetului mic despre tine! O sa ramai surprins

Cu toate că nu a existat nici o descoperire a unui set de gene aparte pentru stângaci, s-a demonstrat că există mai mulți membri care folosesc mâna stângă într-o familia a unei persoane stângace. Mai mult decât atât, cercetătorii au descoperit diferite legături în creier, care îi diferențiază pe stângaci de dreptaci.

Iată câteva lucruri incredibile despre stângaci despre care probabil nu știați

  1. Oamenii stângaci constituie de la 5 la 10% din populația lumii.
  2. Acești oameni sunt de trei ori mai predispuși să se transforme în alcoolici. Acest lucru nu înseamnă însă că vor ajunge să fie în mod cert așa.
  3. Acești oameni sunt foarte pricepuți într-o mulțime de sporturi, cum ar fi tenis, baseball, box, înot etc.
  4. Un lucru interesant este faptul că peste 40% din cei mai buni jucători de tenis din lume sunt stângaci.
  5. De obicei, stângacii folosesc mai mult partea dreapta a creierului lor. Oamenii stângaci, de obicei, ajung la pubertate mai tarziu, cu proape 5 luni mai târziu decât în ​​condiții normale.
  6. Statisticile arată că cel puțin 26% dintre absolvenții de facultate care folosec mai mult mâna stângă vor deveni mai bogați decat colegii lor, care sunt dreptaci.
  7. În Statele Unite au existat patru președinți stângaci.
  8. Originea cuvântului „stânga” este din cuvântul anglo-saxon „Lyft” însemnând slab.
  9. Stângacii erau asociați în trecut cu persoanele neîndemânatice, un simbol al lucrurilor rele. Obiceiul de a fi stângaci era deseori văzut ca un semn al nevrozei, rebeliunii, semnul diavolului,  homosexualitate și criminalitate. Ulterior însă, percepția asupra stângacilor a fost schimbată, obiceiul fiind deseori considerat ca trăsătură care indică abilități muzicale și creativitate.
  10. După cum am menționat anterior, aproximativ 10 la suta din populatia globului sunt stângaci. Când vine vorba de șobolani, pisici, și șoareci, sau alte animale procentul membrilor stângaci este cam la fel, după cum arată studiile medicale citate de MyIlifestyle.com.
  11. Femeile care rămân însărcinate după 40 de ani au șanse mult mai mari de a avea un copil stângaci decât femeile gravide la 20 de ani.
  12. Un alt lucru interesant este faptul că 1 astronaut din 4 din misiunile programului spațial Appolo, care a culminat cu primul zbor pe Lună, era stângaci.
  13. Potrivit unui studiu, oamenii stângaci și-au dezvoltat talente și abilități în domeniul arhitecturii, tehnicii spațiale și matematicii, în timp ce dreptacii în competențe verbale.
  14. Recent, un studiu a constatat că stângacii sunt puțin mai predispuși la astm și alergii, față de dreptaci.
  15. Statisticile arată că numărul de persoane stângace în America este de aproape 30 de milioane.
  16. Știți că ziua de 13 august este Ziua stângacilor?
  17. Medicii au descoperit că, atunci când o persoană stângace își rănește sau își pierde membrul stâng, va învăța mult mai repede să se descurce cu celălalt membru decât dreptacii.
  18. Persoanele stangace sunt mai susceptibile de a suferi de insomnie.
  19. Prințul William, Regina Elisabeta și Prințul Charles sunt membrii familiei regale britanice care sunt stângaci.
  20. Stângacii poate vedea mult mai ușor sub apă decât dreptacii.
  21. Unii dintre ucigași cei mai căutați din lume au fost stângaci: Jack the Ripper, The Boston Strangles sau Osama Bin Laden.
  22. Conform unui studiu, emoțiile sunt procesate de stângaci într-un mod diferit decât de dreptaci, stângacii putând fi mai ușor afectați de acestea.

Comments

comments