Sanatate

Toata lumea foloseste astfel de becuri, fara sa aiba habar la ce riscuri se expun! Cauzeaza ANXIETATE, MIGRENE si CANCER

Entuziasmati de ideea de a economisi bani și energie, o mulțime de oameni au7 renuntat la folosirea becurilor standard, înlocuindu-le cu cele economice, sau asa-zisele becuri eco-friendly. Cu toate acestea, se pare că aceste becuri care ar fi eco-friendly sunt de fapt toxice și dăunătoare.

Agenția de Protecție a Mediului SUA a trasat de curand un semnal de alarma ca aceste becuri sunt daunatoare pentru sanatatea umana, din cauza substantelor toxice pe care le contin.

Conform unui studiu realizat la Fraunhofer Wilhelm Klauditz Institutul pentru Protectia Mediului din germania, cantitatea de mercur emisa de un bec economic spart de 20 de ori mai mare decat cantitatea acceptata ca fiind inofensiva pentru om. Mai mult decât atât, becurile eficiente energetic au fost asociate cu aparitia starii de anxietate, migrene, oboseală, amețeli, lipsa de concentrare, și convulsii.

Iata cateva dintre motivele invocate de unii specialisti, potrivit carora ar trebui sa revenim la folosirea becurilor clasice:

Cantitate excesivă de mercur

Mercurul este o neurotoxină, care are un efect negativ asupra tuturor, în special asupra femeilor însărcinate și copiilor. O cantitte mare de mercur are efecte daunatoare asupra creierului, sistemului nervos, rinichilor, ficatulului, și, mai mult, poate produce stari de anxietate, insomnie, pierderi de memorie, cancer, tremor, si Alzheimer.

Substantele chimcee pee care lee contin becurile economice pot provoca cancer

Conform unui alt studiu realizat la laboratorul Alab din Berlin,Germania, becurile eficiente energetic sunt umplute cu substante care pot favoriza aparitia cancerului, substante chimice, cum ar fi stirenul, fenolul, și naftalenul.

Razele UV

Aceste becuri emit radiatii de tip UV-B și UV-C, care sunt dăunătoare pentru piele și ochi. De asemenea, radiația are un efect negativ asupra întregului sistem imunitar și previne formarea vitaminei D3.

În cazul spargerii becului, deschideti toate ferestrele și ușile și iesiti din camera timp de 15 minute. In timp ce becurile de acest tip sunt daunatoare, cele cu LED-uri care sunt disponibile pe piata par mult mai sigure si eficiente energetic. Utilizați-le cu incredere daca vreti sa fiti sanatosi.

Articolul a fost preluat de pe HealthyTipsPortal.com

Comments

comments