ACTUAL

Vestea momentului despre tichetele de masă! De acum risti sa fii amendat. Se schimba Legea

Vești de ultimă oră despre tichetele de masă și biletele de valoare. Legea urmează să se schimbe. Toți românii care au astfel de ticehete vor fi afectați.

Este vorba despre Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, care va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2019.

Aceste lege va reglementa „modul de acordare, în beneficiul angajaților, a biletelor de valoare, în condițiile și cu excepțiile prevăzute de Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare”, potrivit Avocat.net.

Documentul legislativ arată că cei care primesc aceste bonuri de valoare ar putea fi amendați dacă nu le vor folosi corespunzător. 

Tichetele de masă, tichetele cadou, tichetele de creșă, tichetele culturale și voucherele de vacanță vor fi reglementate de un singur act normativ, și nu de trei așa cum se procedează în prezent.

Legea spune că salariații care vor folosi un număr mai mare de tichete decât zilele lucrătoare vor primi o amendă de 0,5 puncte. Valoarea amenzii pentru utilizarea mai multor bonuri de masă decât zile lucrate într-o lună va fi de 95 de lei.

totodată, angajații riscă amenzi de până la 1,5 puncte -adică 285 de lei- dacă vor folosi tichetele pe care le primesc în alte scopuri decât cele prevăzute de lege sau prin refuzul unităților economice sau turistice de a accepta biletele de valoare.

 

Comments

comments