ACTUAL

Incendiul de la Colectiv nu a fost un accident?! Teoria HALUCINANTA care a impanzit internetul

Incendiul din clubul Colectiv din noaptea de 30 octombrie a socat o lume intreaga si a dezvaluit cat de expusi sunt tinerii care intra in aceste adevarate capcane ale mortii fara sa banuiasca ce ar putea sa pateasca in doar cateva minute.

Pe internet se vehiculeaza insa ca incendiul din Colectiv nu a fost unul intamplator. Cineva a facut un colaj cu mai multe fotografii prin care incearca sa demonstreze ca buretele lipit de tavanul incintei era mult prea departe de a fi aprins din cauza scanteielor generate de artificii.

Teoria pare sa ia amploare, mai ales dupa aparitia ultimului filmulet inregistrat in club, la doar cateva clipe de la tragedie.

„Nu mă pricep, dar m-a pus pe gânduri. Avem o imagine a momentului de debut a incendiului şi o a doua în lateral. Se observă distanţa de la stâlp de artificii. Puterea calorică a artificiilor, la capătul arderii, nu cred că ajungea pentru aprinderea acoperământului stâlpului – trebuie agent de igniţie. (…) Ce agent de propagare se afla sus, pe tavan? Şi ce agent de combustie rapidă, cu viteza prafului de puşcă a încins în 30 de secunde întreaga suprastructură a decorului? De unde atâta sarcină termică, la o densitate redusă a buretelui de izolaţie fonică? După cums e vede din prima imagine, îmbrăcămintea de decor a stâlpului este aprinsă într-o mică proporţie iar tavanul era deja tot în flăcări. Raza zonei de foc s-a alimentat cu un agent de igniţie. FOcarul tot pe tavan pare să se fi aflat – vapori de benzină, de toluen sau tiner, captivi pe tavan? de unde? Benzina pute. Fenomenele ce se derulează în timpul unui incendiu, de regulă, sunt arderi normale, precedate de arderi lente. Arderile normale (uniforme= sunt caracterizate de propagarea arderii cu viteză relativ redusă. Aici, din mărturii, rezultă că a avut loc o ardere rapidă, ca un fel de deflagraţie, un gen de ardere ce se propagă cu viteze foarte mari, subsonice, de ordinul zecilor de metri pe secundă, cu degajare mare şi instantanee de căldură”, a scris bărbatul pe Facebook.

În acelaşi timp, se aduna tot mai multe dovezi, premonitii si semne care dacă ar fi fost luate în serios, tragedia ar fi putut fi evitată.

Interviul pe care Andrei, solistul trupei Goodbye Gravity l-a acordat înainte de a intra pe scenă a dat de gândit. Un alt detaliu a şocat; la recenzia clubului, în urmă cu o săptămână de la incendiu, un internaut a comentat „Naşpa. Explodeaza”, fara sa fie vorba la vremea aceea de concertul trupei.

Intr-un alt clip care circula zilele acestea pe internet este surprinsa o tragedie similara, tot la un concert rock, petrecuta in SUA si care arata cat de rapid o scanteie poate distruge vietile a sute de oameni intr-un astfel de club. Clipul il gasiti aici

Comments

comments