Apple a castigat in instanta un ordin judecatoresc, prin care Samsung nu are voie sa comercializeze tableta Galaxy Tab, rivala a gadgetului produs de gigantul american, iPad, in Uniunea European, exceptie facand Olanda.

Un purtator de cuvant al Apple a confirmat hotărârea luata de un tribunal din Germania, dupa ce Apple a susţinut ca firma coreeană a încălcat brevetele sale.

Totodata, lansarea in Australia a unui model GalaxyTab a fost amânată din cauza unui proces similar.

Apple vrea, de asemenea, sa obtina un ordin judecătoresc prin care sa blocheze, cel putin temporar, vânzările de tablete Samsung si în SUA până cand plangerile inaintate de Apple in legatura cu incalcarea brevetelor vor fi rezolvate, scrie Bbc.

Analistul Tony Cripps declarat că se aşteaptă ca ordin temporar de restrictie sa aiba efecte doar pe termen scurt asupra vânzărilor de Galaxy Tab 10.1, care este la ora actuala cea mai puternica ameninţare asupra tabletei Apple, iPad.

Apple sustine ca Samsung a copiat tehnologia folosita atat la iPad, cat si la iPhone pentru a crea tabletele Galaxy Tab. Pe de alta parte, firma coreeana a dat la randul ei in judecata Apple in Germania, Coreea de Sud si Japonia.

Purtatorul de cuvant al Samsung, Kim Titus, a declarat ca instanţa germană a instituit un ordin judecatoresc fără nici o audiere sau prezentarea de probe din partea Samsung.

Comments

comments