Problema produselor de igienă intimă feminină este rar discutată. Cu toate acestea, este, în mod evident, un subiect important pentru fiecare femeie.

Pielea reprezintă cel mai întins organ al corpului dumneavoastră şi, totodată, cel mai subţire. Mai rău este că pielea e foarte permeabilă, mai ales pielea din jurul zonei vaginale, nemaivorbind de interiorul vaginului. Tocmai acesta este motivul pentru care trebuie acordată o atenţie mărită materialelor care sunt utilizate în tampoanele sanitare sau în alte tipuri de absorbante, scrie dr. Mercola pe site-ul său.

CITESTE SI >>>

Orice femeie trebuie sa stie acest truc genial! Iata de ce

Doctorii insista ca femeile sa invete ASTA despre absorbantele pe care le folosesc! Motivul este SOCANT

3 metode de a scapa de MIROSUL NEPLACUT din zona intima! Functioneaza GARANTAT

Majoritatea elementelor care intră în contact cu pielea, vor ajunge în sânge şi vor fi distribuite în tot corpul. Iar a expune pielea la chimicale poate fi mai rău decât a le mânca. Când mănânci ceva, enzimele din salivă şi stomacul  ajută la curăţarea organismului. Însă, atunci când elementele chimice intră în contact cu pielea, acestea sunt absorbite direct în sânge, fără nici un fel de filtrare şi merg direct spre organele delicate. Odată ce aceste substanţe chimice îşi găsesc calea spre corpul tău, tind să se acumuleze în timp deoarece lipsesc enzimele necesare care să le elimine.

În opinia doctorului Mercola, domeniul igienii feminine poate fi asemănat cu o „bombă cu ceas”. El susţine acest lucru datorită faptului că atunci când se ia în considerae expunerea de-a lungul vieţii la aceste elemente chimice, o femeie de vârstă medie utilizează  în jur de 16.800 de tampoane şi chiar mai multe de 24.360, atunci când fac terapii de substituţie hormonală.

Andrea Donski, co-autor al lucrării „Ghidul tău pentru un coş de cumpărături sănătoase”, arată cât de puţin ne este permis să ştim despre materialele utilizate în produsele de igienă intimă feminină. De fapt, producătorii  de tampoane şi absorbante sanitare nu sunt obligaţi să dezvăluie materialele folosite în aceste produse, acestea fiind considerate doar „materiale medicale”.

Atunci când Andrea Donski a ales direct compania „Procter & Gamble” pentru a afla ce se află în absorbantele produse de ei, denumite „Always Infinity”, singurele ingrediente menţionate de angajaţii companiei, au fost: spumă şi un ingredient numit „Infinicel2″ – un material extrem de absorbant care poate stoca lichid până la zece ori mai mult decât greutatea sa.

Se poate observa diferenţa atunci când ardem un tampon organic, comparativ cu un tampon sanitar convenţional. Tamponul de bumbac, 100% organic, va arde lent şi curat, nelăsând în urmă nici un reziduu acoperit de funingine, absolut deloc. În schimb, absorbantul „Alwais Infinity”, cu ingredientele, în mare parte, nedivulgate, va crea, în urma arderii, foarte mult fum negru şi reziduuri groase. Acestea sunt indiciile care ar putea confirma faptul că aceste tipuri de absorbante conţin dioxine, fibre sintetice şi aditivi petrochimici.

În urma cercetărilor realizate de Andrea Donsky, s-a constatat că fiecare tampon convenţional conţine echivalentul a patru pungi de plastic! Tot ceea ce aflăm acum despre caracterul periculos al substanţelor chimice din plastic, poate stârni motive de îngrijorare.

De exemplu, substanţele chimice plastificate, cum ar fi BPA (Bisphenol A) şi BPS, peturbă dezvoltarea embrionară şi au legătură cu apariţia bolilor de inimă şi a cancerului.

Pe lângă materialele plastice, tampoanele igienice convenţionale pot conţine, totodată, o multitudine de ingrediente potenţial periculoase, cum ar fi mirosuri neutralizatoare şi arome. De asemenea, materialele sintetice şi plastice limitează fluxul liber de aer,  reţin căldura şi umiditatea, existând un potenţial de creştere a numărului de bacterii în zona vaginală.

 

Citeste mai mult aici

Comments

comments