Folosesti aceasta versiune de Windows! Avertisment pentru toti utilizatorii

La ora actuală, cel mai apreciat și mai folosit sistem de operare este Windows 7, cu o cotă de piață la sfârșitul anului 2015 de peste 55%. Este însă și cea mai sigură platformă?

Gigantul american Microsoft trage un semnal de alarmă asupra utilizatorilor săi care folosesc Windows 7. Aceștia, ar trebui să treacă imediat pe Windows 10, devreme ce au posibilitatea să facă update la cea mai nouă versiune de Windows.

Într-un interviu acordat publicației online Windows Weekly, Chris Capossela, sef al departamentului de Marketing al Microsoft a inut să precizeze ca Windows 10 este mult mai sigur decat Windows 7. El a spus că cel mai important lucru în prezent este finalizarea procesului de fragmentare a sistemului de operare Windows. Altfel spus, Capossela își dorește ca toată lumea săă facă upgrade la Windows 10.

„Ne facem griji cand oamenii ruleaza un sistem de operare care e cu 10 ani mai in varsta decat urmatoarea imprimanta pe care o vor cumpara”, a Capossela potrivit TheHackernews.com

Windows 7 va mai avea suport până în anul 2020, el fiind încă compatibil cu hardware-ul si sofware-ul nou. Având în vedere cota de piață pe care Windows 7 o are în prezent, se înțelege de ce producătorii de hardware și software au grijă ca produsele lor să fie compatibile cu sistemul de operare.

În maximum 4 ani, lucrurile se vor schimba însă, iar Microsoft speră ca până în 202, toți utilizatorii săi să folosească cel mai nou sistem de operare.

Datele indexate în luna decembrie 2015 arată următoarele cote de piață pe sistemele de operare ale Microsoft: Windows 7 – 55.68%, Windows 8.1 – 10.30%, Windows XP – 10.93%, Windows 10 – 9.96%, Windows 8 – 2.76%

Comments

comments

Author: johnyhilfiger