Arhiva

Gadgetul pe care orice autovehicul ar trebui sa-l aiba. Ar salva mii de vieti!

Camioanele sunt periculoase în trafic și constituie întotdeauna un obstacol dificil de depășit, motiv pentru care Samsung s-a gândit să sară în ajutorul șoferilor: au atașat un ecran gigant pe spatele unui autovehicul, ca șoferii care vor să-l depășească să vadă dacă de pe contrasens vine sau nu o mașină.

Camioanele Samsung fac parte dintr-o campanie de responsabilizare care încearcă să tragă un semnal de alarmă referitor la riscul la care șoferii se expun în momentul în care se angajează în depășirea unei mașini.

Sistemul este unul foarte simplu, cu toate că este oarecum costisitor: o camera montată în partea frontală a camionului înregistrează fără oprire imaginile și le redă pe un ecran conectat în spatele său. Când un șofer se apropie de camion si vrea să-l depășească se uită pe ecran, dacă drumul pe contrasens este liber pentru a depăși.

 

 

Camionul este un prototip la care se lucrează intens, cu toate că niciun autovehicul nu este încă funcțional pe șosea: odată perfecționat sistemul, Samsung speră să colaboreze cu guvernele diferitelor țări pentru a-l implementa.

Cert este că dacă s-ar monta pe autovehicule, acest sistem va salva multe vieți. Statisticile arată că în Argentina un om moare la fiecare oră în trafic.

 

Comments

comments