ATENTIE! Medicamentul cel mai folosit de romani impotriva durerilor, TE POATE UCIDE

Avertisment venit din partea comitetului de evaluare in materie de farmaco-vigilenta (PRAC) din cadrul Agentiei Europene de Medicina (EMA).

Specialistii scriu intr-un raport emis luni ca ibuprofenul creste riscul cardiovascular, dupa cum precizeaza agentia de presa Mediafax.

Ibuprofenul este unul dintre cele mai utilizate medicamente pentru combaterea durerilor si a inflamatiilor. Folosit constant insa, acesta poate avea consecinte grave asupra santatii.

Cand este administrat in doze foarte puternice (mai mari de 2400 de miligrame pe zi) creste considerabil riscul de infarct sa accident vascular cerebral.

Dozele recomandate pentru adulti sunt cuprinse intre 200 si 400 de miligrame, de trei ori pe zi. Ibuprofenul a aparut pe piata in 1960, iar cel putin una dintre formulele sale (cea de 200 de miligrame) se poate cumpara de la famracie fara reteta.

———————

CITESTE SI >>>

Un aliment banal, facut in casa, de 100 de ori mai eficient decat ANTIBIOTICELE! Ce sa consumi pentru a scapa de raceala si gripa

Punctul miraculos de pe mana care te scapa de dureri

HALUCINANT! Iata motivele pentru care APA IMBUTELIATA nu este sigura pentru sanatatea ta

——————–

In consecinta, PRAC preconizeaza modificarea prescriptiilor medicale si ii indeamna pe medici sa evalueze „cu atentie” riscurile cardiovasculare ale pacientilor inainte de a prescrie ibuprofen pe durata mare si in doze importante.

Avizul PRAC vizeaza doar tratamentele administrate pe cale orala, nu gelurile si cremele pe baza de ibuprofen.

Comments

comments

Author: johnyhilfiger