ACTUAL

Inuman! Cum se odihnesc mamele ce-si insotesc copiii bolnavi in spitalele din Romania

O imagine postata pe internet a provocat o revolta de proportii. Poza infatiseaza o mama internata alaturi de copilul ei intr-un spital din Romania. Nevoita sa stea alaturi de el peste noapte, mama doarme ghemuita pe un scaun lipit de marginea patului de spital.

Imaginea a fost incarcata cel mai probabil de tatal baiatului, iar intamplarea a avut loc intr-un spital din Giurgiu. Poza a devenit in scurt timp virala.

Rapusa de oboseala mama si-a pus un scaun langa patul baiatului, intrucat o alta modalitate de a se odihni nu a gasit. Barbatul a infatisat-o dormind ghemuita jumatate pe scaun si cu capul pe pat. O imagine mai degraba sugestiva care arata adevarata fata a sistemului sanitar din Romania.

Fotografia nu este una singulara, Situatii similare intamplandu-se cu siguranta in fiecare spital din Romania. Pe de alta parte, de remarcat este si faptul ca mamei i s-a oferit ocazia sa stea alaturi de baiatul ei in spital. In cele mai multe cazuri mamelor nu li se permite sa stea alaturi de copil, daca acesta este mai mare de 3 ani.

In plus, unele mame au dezvaluit practicile intraspitalicesti abuzive care sunt frecvente in spitale cum ar fi legarea copiilor de pat pentru a-i împiedica sa-si scoată branula.

Toate aceste marturii arata cat de traumatizanta este experiența internării unui copil in spitalele

Comments

comments