INTERNATIONAL

Metode SOCANTE prin care autoritatile TIN OAMENII SUB CONTROL! Aceste lucruri se afla chiar sub nasul tau

Un clip care a devenit viral pe internet, strangand peste un milion de afisari in mai putin de o luna, prezinta cateva detalii bulversante prezente in arhitectura din marele orase, care ar fi implementate de autoritati pentru a tine multimea de oameni sub control.

Astfel, bancile din parcuri, cosurile de gunoi si prezenta unor motive metalice pe ziduri nu ar avea semnificatia la care toata lumea se gandeste, aceea de a infrumuseta o metropola aglomerata si anosta, ci mai degraba de a putea controla oamenii si a-i impiedica sa devieze de la cursul monoton al vietii lor.

In definitiv, ce Guvern si-ar dori ca oamenii sa porneasca revolte pe strada care nu pot fi controlate?

Va prezentam mai jos cateva dintre aceste exemple care, fie ca sunt sau nu adevarate, te vor pune putin pe ganduri:

1. Cotierele de pe bancile publice

Bancile care se regasesc pe fiecare strada dintr-un oras aglomerat par a fi obiecte perfecte pentru a-ti trage sufletul dupa doua statii de mers pe jos. Unele dintre acestea au fiecare loc separat de cate o cotiera, unde sa iti poti odihni mainile. Ati spune ca este un lucr bun, nu? Ei bine, cei de la Top 10s sustin ca divizarea lor cu cotiere este o strategie menita sa impiedice cersetorii sa se odihneasca pe ele. Neavand un loc in care sa se odihneasca, acestia sunt nevoiti sa se retraga cat mai departe de ochii lumii.

2. Camerele de luat vederi false

camerele de luat vederi sunt cele mai eficiente metode de a supraveghea populatia si, totodata, de a baga in sperieti oamenii care se simt mereu urmariti si se tem sa faca ilegalitati. Echiparea unei metropole cu camere de luat vederi la orice colt de strada ar preupune o investitie uriasa. iata de ce, in unele orase au aparut camerele false. Acestea scad considerabil bugetul autoritatilor si mentin acelasi sentiment ca populatia este supravegheata.

3. Masini de politie goale

Pare halucinant, dar cei de la Top 10s citati de WittyFeed spun ca masinile goale de politie care se zaresc ici colo prin oras sunt puse acolo strategic pentru a crea impresia ca justitia vegheaza asupra oamenilor. De fapt, este mai simplu sa plasezi strategic masini goale de politie in colturile cu infractionalitate ridicata, decat sa angajezi personal care sa acopere toate aceste zone.

4. Folosirea tepilor/obiectelor ascutie in arhitectura peretilor unor cladiri

Desi in Bucuresti astfel de arhitectura nu prea vezi, in alte orase din lume exx=ista si asa ceva. Se spune ca tepii pusi pe unele ziduri servesc aceluiasi scop ca si bancile divizate cu cotiere, impiedicand oamenii sa se sprijine de ele.

5. Cosuri de gunoi cu gauri mici

Aici, lucrurile sunt mai simple. Cosurile de gunoi care au orificii mici in care sa arunci gunoiul sunt create in acest mod nu datorita designului lor placut, ci pentru a impiedica oamenii sa arunce gunoaie voluminoase, acare astfel ar putea sa creasca costurile cu personalul in ceea ce priveste curatenia orasului.

6. Insertii metalice in unele trotuare sau ziduri

Chiar daca arata destul de frumos, creand impresia unei opere artistice, insertiile metalice din unele balustrade care strabat zonele pietonale impiedica tinerii rebeli sa faca sporturi extreme, precum skatingul. Este cunoscut deja ca tinerii din intreaga lume sunt tot mai preocupati de astfel de sporturi pe care le practica pe strazi stricand aspectul unui oras respectabil.

 

Comments

comments