N-o sa-ti vina sa crezi! Cati ani de PUSCARIE vei face daca dai kilometrajul masinii inapoi

Modificarea datelor tehnice ale unui autovehicul in vederea valorificarii sale ar putea sa fie pedepsita cu inchisoarea, daca proiectul legislativ inaintat in Parlament va fi aprobat si promulgat de presedintele Romaniei.

Proiectul de lege initiat de parlamentarii PNL prevede inchisoarea de la 2 pana la 5 ani pentru cei care modifica anumite caracteristici ale unui autoturism, cum ar fi schimbarea kilometrajului.

Faci puscarie daca dai kilometrajul masinii inapoi

Iniţiativa completează Codul Penal cu infracţiunea de „înşelăciune privind date sau caracteristici ale vehiculelor”, pedepsită cu închisoare de la 2 la 5 ani. „Prin date sau caracteristici ale vehiculelor se înţelege: elementele de identificare, provenienţa, modificările şi intervenţiile, inclusiv asupra odometrului, istoricul reviziilor, reparaţiilor şi accidentelor rutiere în care a fost implicat vehiculul. Fapta constituie infracţiune independent de diligenţa depusă de persoana care devine titular de drepturi asupra vehiculului”, potrivit proiectului legislativ citat de Ziarul Financiar.

CITESTE SI >>>

 

Astfel, sustin initiatorii proiectului, se urmăreste descurajarea comertului cu vehicule ale căror date sau caracteristici au fost modificate de cei care doresc sa castige sume de bani mai mari pe urma lor. Depistarea acestor infractori si pedepsirea lor conduce indirect la creşterea siguranţei pe drumurile publice.

„În aceste cazuri particulare interesul principal al statului este de a asigura siguranţa circulaţiei, în timp ce interesul secundar este cel de a-l proteja pe cel înşelat”, susţin parlamentarii PNL Alexandru Nazare, Cristian Roman, Andreea Paul, Mihai Tararache, Costel Alexe, Anton Doboş, Florin Alexe, Virgil Guran şi Erland Cocei.

Comments

comments

Author: johnyhilfiger