ACTUAL

SCANDAL MONSTRU la Universitatea Bucuresti! Un profesor a DAT AFARA de la cursuri trei studente care purtau val islamic: „Eu nu afisez, siruri de icoane, de lumanari si cadelnite!”

Scandal monstru la Universitatea din Bucuresti! Un profesor al Facultatii de Stiinte Politice a publicat pe blogul sau personal un articol prin care cere public adoptarea unei legi care sa interzica purtarea valului islamic- burka, niqab sau hijab în instituțiile statului român.

Profesorul Florin Diaconu mentioneaza o întâmplare petrecută la cursul său, în care a avut un conflict pe această temă in care au fost implicate trei studente de-ale sale, de religie islamică.

Profesorul le-a dat afara din sala de curs, intrucat acestea purtau val islamic. In umra demersului profesorului, cele trei studente au depus o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

CITESTE SI >>>

Amenintari HALUCINANTE ale teroristilor la adresa Romaniei! Tara noastra ar face parte din „Coalitia Diavolului”

Istoria in 5 minute a razboiului din Siria! Cum a aparut ISIS – VIDEO

Amenintare fara precedent la adresa Europei! Varul lui Gadaffi:”ISIS are o arma EXTREM DE PERICULOASA pentru Europa”

”M-am trezit pe cap, ieri, la unul din cursurile mele, cu o purtătoare de acoperământ islamic. Nu o burka, aceea care ascunde complet capul, inclusiv faţa, ci mai degrabă ceva care semăna cu ceea ce numim în mod obişnuit hijab sau al-amira.

La o întrebare vădit benignă, zic eu, adresată în afara orelor de curs (de fapt, după ele) legată de eventualitatea ca persoana în cauză să ia în calcul, măcar ca simplă ipoteză de lucru, rugămintea mea de a se gândi dacă, totuşi, chiar e cazul să-şi afişeze în chip atât de ostentativ credinţa, am primit, în loc de răspuns, un şir de zbierăte.

Cu puţinele cuvinte pe care le ştie în limba română, persoana în cauză – relativ recent ajunsă în România, pe cât am înţeles, ca refugiat sau azilant – mi-a transmis, printre alte răcnete: ”Eu am drepturi!”. Perfect adevărat. Are drepturi, desigur, ca orice alt azilant sau refugiat; ştiu şi eu asta. Doar că drepturi am, la naiba, şi eu, nu numai domnia sa. (…)

Ca lucrurile să fie foarte clare, cred că România, ca şi orice altă ţară civilizată, are a fi cât se poate de tolerantă cu toate religiile, inclusiv cu cele ale minorităţilor şi ale refugiaţilor sau azilanţilor, oricare şi oricâte ar fi ele. (…)

Prin urmare, cred că simbolurile religioase de orice fel NU trebuie afişate sau purtate la vedere, în clădirile în care funcţionează instituţii de stat (cu excepţia acelora care au, din start, un profil care face trimitere directă la religie – cum ar fi liceele confesionale, dacă ele sunt de stat, ca şi facultăţile de stat care pregătesc viitori clerici).

În ceea ce îi priveşte, în mod concret (dar şi, precizez din nou, complet lipsit de orice discriminare – vezi şi paragraful anterior) pe purtătorii de identitate religioasă islamică, veniţi în număr tot mai mare în România, în ultima vreme (nu contează că-s la studii, sau sosiţi aici ca să facă afaceri, sau sunt refugiaţi şi/sau azilanţi, alungaţi din ţările lor de război sau de sărăcie), lucrurile sunt, după mintea mea, extrem de simple: aşa cum eu sunt liber să practic exact ce religie doresc (aşa cum scrie şi-n Constituţie, de altfel), tot aşa şi ei au dreptul să facă exact acelaşi lucru – respectiv să-şi practice religia lor.

Fără ostentaţie şi fără să mă deranjeze, însă, în vreun fel, pentru bunul motiv că nici eu nu-i deranjez pe ei cu credinţa mea, indiferent care şi câtă e ea (şi nici nu comit gesturi ostentative cu încărcătură religioasă de vreun fel – nu cred că m-a văzut, de exemplu, cineva, vreodată, purtând pe piept, la vedere, vreo cruce, fie ea mare sau mică).

În aceste condiţii, m-ar bucura tare mult să nu mai văd – dacă s-o putea – vreo burka sau vreun hijab atunci când intru la cursuri, pentru simplul motiv că nici eu nu afişez, pe catedră, şiruri-şiruri de icoane, de lumânări şi de cădelniţe în care să fumege tămâie”, a scris pe blogul său profesorul universitar.

Chiar, cât de multă corectitudine politică trebuie să mai curgă, până când va înceta discriminarea majorității?

Comments

comments