Tips&Tricks

Sase motive pentru care sa faci dragoste mai des

Viata intima pe care o impartasesti cu partenerul tau are avantaje si dincolo de dormitor şi pe langa placerea pe care o ofera, iti aduce si beneficii privind sănătatea ambilor parteneri.

Cât de importantă este viata intima a unui cuplu pentru sanatatea ambilor parteneri? O sa va prezentam mai jos 6 beneficii pe care le obtii daca faci sex mai des:

CITESTE SI

Lucruri mai putin stiute despre masturbare

Studiu: Femeile vor mai mult amor dupa varsat de…

Motivele pentru care ar trebui sa dormi FARA HAINE

1. Diminueaza stresul şi are rolul de a regla tensiunea arteriala

Cand faci dragoste nivelul de stres acumulat in organism scade considerabil! La fel se întâmplă şi cu tensiunea arterială, daca se intampla sa fii hipertensiv. Rolul sexului in reducerea stresului este dovedit stiintific

2. Întăreşte sistemul imunitar

Persoanele care fac dragoste de cel putin doua ori pe saptamana, au șanse să aibă un nivel mai mare de anticorpi în organism, anticorpi care poartă numele de imunoglobulina A sau IgA.

Acest tip de anticorpi este util pentru organism, întrucât are rolul de a proteja sistemul imunitar de diverse afecțiuni, cum ar fi răceala.

3. Slabeste pentru ca arde caloriile

Tot studiile arată că dacă faci dragoste jumătate de oră arzi 85 de calorii. N-or fi multe calorii la mijloc, dar gândește-te că le arzi într-un mod plăcut.

De altfel, sexologul american Patti Britton spune într-un interviu că a face dragoste este de fapt o modalitate excelentă de a face exerciţii fizice. De altfel, această activitate placută pune antrenează atât fizicul cât și psihicul.

4. Are grijă de sănătatea inimii tale

Un studiu care a durat mai bine de 20 de ani arată că cei care fac dragoste de două sau de mai multe ori pe săptămână prezintă un risc scăzut de până la jumătate de a suferi atacuri de cord față de cei care nu pun preț pe această activitate.

Studiul mai arată că bărbaţii care fac dragoste o dată pe lună prezintă un risc crescut de a suferi un atac cerebral. De asemenea, nu s-a putut demonstra că există o legătură între raportul sexual şi riscul de a suferi un atac cerebral.

5. Creşte increderea in tine

Cercetătorii americani au reușit să demonstreze că multe persoane fac dragoste pentru că această activitate creste stima de sine, atât de importantă în căsnicie și în viața oricărui cuplu.

6. Calmează durerile

Sexul determina eliberarea în organism a hormonului dragostei, care acționează precum analgezicele și induce în organism o stare de bine. Deși femeile folosesc durerile de cap ca motiv pentru a nu face dragoste, se pare că exact sexul le ajută să scape de migrene.

În cadrul unui studiu, 48 de oameni au fost puși să inhaleze vapori de oxitocină. Apoi, cercetătorii i-au supus unui test de durere, înțepându-le ușor degetele.

Rezultatele au demonstrat că vaporii inhalați i-au făcut pe subiecți să simtă mai puțin durerea. Astfel, intensitatea durerii a scăzut la aproape jumătate.

Comments

comments