Scandal fara precedent in SUA! Compania Pepsi este acuzata de mai multi activisti ca se foloseste de fetusi umani avortati in producerea bauturii racoritoare pe care o comercializeaza.

Acuzatiile vin din partea mai multor organizatii care sustin ca au dovezi incontestabile ca Pepsi colaboreaza Senomyx, o companie care produce indulcitori artificiali. Embrionii ar fi folositi la producerea unor arome artificiale, dupa cum precizeaza LifeSiteNews.com

In acest sens au aparut mai multe documente care atesta parteneriatul dintre cele doua companii, Pepsi neaga cu vehementa ca s-ar folosi de astfel de embrioni in reteta bauturii sale.

“Nu conducem sau finantam studii care utilizeaza orice tesut uman sau celule provnite de la embrioni umani sau fetusi” a precizat Jeff Dahncke, directorul executiv la Departamentul de Comunicare al PepsiCo.

Pe de alta parte, organizatiile care intentioneaza sa puna la cale un boicot impotriva Pepsico spun ca au dovezi clare ca acest lucru se intampla. “simpla negare nu sterge cu buretele dovezile incontestabile” a declarat Debi Vinnedge, director executiv la “Children of God for Life”.

Tot acesta a mai precizat ca Pepsi nu foloseste direct celule de la fetusi ci derivati. Se pare ca Senomyx se foloseste de derivati extrasi din fetusul avortat pentru a produce indulcitori artificiali. „Insa acesti derivati contin intreg codul ADN de la copilul avortat si nu mai conteaza ca nu este prelevat direct de la fetus”, a punctat Vinnedge.

Contractul dintre Pepsico si Senomyx ar fi fost incheiat in anul 2010.

Comments

comments