Ne preocupam in fiecare zi cu tot felul de mici fleacuri care ne apasa pe umeri si ne face sa credem ca noi suntem cei care ducem cea mai mare povara de pe pamant. Cand ni se intampla o nedreptate, in special materiala, avem impresia ca nue corect ca tocmai noi sa fim aceia nevoiti sa o suporte.

Este bine insa ca uneori sa ne intoarcem privirea si catre mai napastuiti de soarta decat noi. Stiu, nu este un punct de reper in viata. Insa durerea altora, nu ca ar trebui sa ne faca pe noi sa ne simtim mai confortabili, ci mai intelegatori cu unii oameni din jur.

Sunt oameni care au pierdut tot ce-au avut in viata si tot au avut puterea de a merge mai departe. Ramai fara casa…foarte bine. Iti amenajezi propriul colt in care sa te simti confortabil. In defintiv, „acasa” inseamna acolo unde simti ca esti linistit. Acasa, nu inseamna neaparat , 6,8 pereti, terasa, plasma, cuptor cu microunde. Casa inseamna caldura sufleteasca, pace spirituala, comuniune. Daca simti toate astea, poti spune ca esti acasa.

Iata mai jos cateva oameni care, printr-un concurs nefericit de intamplari, si-au pierdut casele, dar au reusit sa-si creeze coltul lor de rai chiar si in canalizarile mizerabile din Los Angeles.

Comments

comments