ACTUAL

Vesti bune pentru fumatori! Se schimba legea…

Dupa legea care interzice fumatul in spatiul public, un deputat neafiliat politic vine cu o propunere legislativa care vrea sa sprijine fumatorii oferindu-le o alternativa.

Deputatul Daniel Fenechiu a anunţat luni că a iniţiat un proiect de lege prin care sa se poata constitui asociaţii sau cluburi de fumători, care vor putea sa amenajeze spatii speciale, inchise, in care sa se fumeze fara niciun fel de problema.

Propunerea permite practic ca unele baruri sau cluburi sa poata in continuare sa permita fumatul, doar cu conditia amenajarii unor spatii pentru fumatori. In aceste spatii se va putea consuma bauturi alcoolice sau non-alcoolice ca si pana acum.

„Am iniţiat şi voi depune la Parlament un proiect de lege de modificare a legii pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului de tutun. Am hotărât să abordăm cele două mari probleme ale legii antifumat: faptul că spaţiul public închis este foarte prost definit şi condiţiile impuse de lege sunt foarte restrictive. Una dintre reglementări este să se permită constituirea de asociaţii sau cluburi de fumători, care să poată amenaja spaţii pentru fumat, în care să se poată fuma şi desfăşura activităţile care sunt asociate fumatului, respectiv să bei o cafea, un ceai, o băutură răcoritoare”, a spus Fenechiu într-o conferinţă de presă la Palatul Parlamentului.
 
El a adăugat că propunerea legislativă redefineşte spaţiul public închis, care ar urma să fie ‘orice spaţiu care este înconjurat de jur-împrejur de pereţi’.
 
Fenechiu a menţionat că legea antifumat ‘este o lege stupidă, o bătaie de joc la adresa oamenilor care gândesc’, ‘o lege asemănătoare cu legea prohibiţiei din Statele Unite’.
 

Comments

comments