Sanatate

Boala pe care o poti avea in organsim ani de zile fara sa ai habar! Iata ce simptome ascunse are

Bacteria care se transmite cel mai frecvent prin contact intim este Chlamydia Trachomatis. Multe femei pot lua aceasta bacterie, fara sa stiu ca o au, de aceea sunt foarte importante efectuarea de controale ginecologice periodice

Atat timp cat bacteria nu isi face simtita prezenta in organism, va reusi sa fie una dintre cele mai raspandite bacterii. Din nefericire acest aspect determina si detectarea ei cand deja este tarziu si exista riscul ca ea sa se extinda.

Simptomele infectarii cu Chlamydia

La inceput, in prima faza de la contactul cu bacteria, simptomele sunt aproape inexistente. Primele semne apar, de cele mai multe ori, dupa trei saptamani de la infectare. Posibile semne, la feel de minore, sunt scurgerile vag!nale de culoare galbuiee, usoare mancarimi si usturime in zona intima sau durere in timpul contactului s3xual.

Din fericire, cel putin in fazele incipiente, infectia poate fi destul de usor tratata, printr-un tratament adecvat.

Din pacate, daca iese de sub control, bacteria risca sa se raspandeasca pe tot parcursul aparatului reproducator. De multe ori ea produce boala inflamatorie pelviana (anexita), o inflamatie la nivelul ovarelor si trompelor uterine si care poate duce la infertilitate.

Mai grav de atat, este ca aceasta bacterie se poate transmite si nou-nascutului si poate avea consecinte grave asupra tarii sale de sanatate, uneori provocandu-i boli precum pneumonia sau afectiuni oculare.

Desi este o bacterie agresiva, medicatia din zilele noastre este eficienta impotriva ei. Cel mai important lucru este insa preventia. De aceea controalele periodice la medicul ginecolog este cea mai buna metoda de a preveni raspandirea acestei bacterii.

Tratarea organismului se face de obicei cu antibiotic prescris de medic dupa un control amanuntit.

Comments

comments