ACTUAL

Cum a scapat o soferita de amenda de circulatie? Este INCREDIBIL cum nu stiam asta! Oricine o poate face

Amenda unei soferite din Iasi a fost anulata in instanta din cauza unui detaliu la care nimeni nu s-ar fi gandit vreodata. Este atat de simplu, incat oricine poate face acest lucru.

Instanta de judecata a anulat amenda data pentru lipsa rovinietei, dupa ce a constatat ca aceasta este insotita de o semnatura deficitara. Mai exact, in dreptul semnaturii agentului constator se afla inscris semnul „X”.

CITESTE SI >>>

SECRETELE ascunse in permisul de conducere Toti le avem, dar NU LE STIM

SOC! Se schimba modalitatea de a obtine permisul auto! 4 probe… S-a decis ACUM

Verifica-ti permisul auto ACUM! Detaliul minor care te poate costa scump

Semnatura simplificata i-a determinat pe judecatori sa anuleze amenda, dupa ce soferita, care a primit-o prin posta, a contest-o in instanta.

Femeia a primit acasa prin posta sanctiunea in valoare de 250 de lei, intrucat in anul 2015 a circulat pe un drum national fara sa detina rovinieta, informeaza RomaniaTV.

Pentru ca in dreptul semnaturii agentului constator era trecut un „X”, femeia nu numai ca a refuzat sa plateasca amenda, ci a contestat-o in instanta.

Surprinzator sau nu, judecatorii i-au dat castig de cauza contravenientei, dandu-i dreptate femeii care si-a argumentat actiunea spunand ca: „semnătura aplicată pe document este de o simplitate ce nu permite apartenenţa ei la un individ”

„Cu privire la acest argument, instanţa reţine caracterul întemeiat al acestuia, motivat de faptul că, potrivit DEX, prin semnătură se înţelege numele cuiva scris de propria lui mână şi de obicei într-un fel greu de imitat în partea inferioară a unui text sau document, ca o dovadă că redactarea îi aparţine sau este de acord cu ea. În prezenta cauză, agentul constatator a efectuat un grafism în dreptul rubricii destinate semnăturii, grafism care, prin simplitate, nu permite stabilirea niciunei semnificaţii sau identităţi proprii, în sensul că nu se poate stabili dacă reprezintă o cifră, o literă sau un alt simbol. Cu atât mai puţin se poate stabili pe baza acestui grafism identitatea persoanei care pretinde că l-a efectuat”, a motivat instanţa, potrivit Ziarul de Iaşi.

Politistii se plang de faptul ca trebuie sa semneze mii de procese verbale pe zi, astfel ca in multe cazuri prefera sa nu-si mai treaca semnatura pentru a simplifica sistemul.

Comments

comments