Cea mai proasta veste pe care o putea primi romanul condamnat la moarte in Malaysia

Veste soc pentru romanul condamnat la moarte in Malaysia pentru trafic de droguri! Curtea Federala a Justitiei a decis in urma judecarii recursului ca decizia privinf condamnarea la moarte ramane definitiva

Astfel, avocatii lui Ionut Gologan au epuizat toaqte caile de atac interne, iar singura speranta mai sta in decizia sultanului de a-l gratia pe roman.

Procedurile malaysiene presupun formarea unei Comisii de Gratiere care este convocata la solicitarea sultanului. Cum cererea de gratiere a fost deja depusa, sentinta nu poate fi pusa in aplicare pana la solutionarea cererii, cu toate ca aceasta ar putea sa dureze mai mult timp.

De asemenea, legislația malaysiană privind pedeapsa capitală pentru traficul de droguri este în curs de revizuire. Autoritățile malaysiene au informat oficial că au blocat administrativ execuțiile în cazul persoanelor condamnate la moarte pentru trafic de droguri, în vederea revizuirii legii.

Statul român, prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe şi al Ambasadei României la Kuala Lumpur, va continua demersurile, având în vedere situaţia fără precedent în care se aduce atingere dreptului la viață al unui cetățean român, consacrat ca un drept inalienabil în ordinea constituțională a statului român. Acest lucru a impus tratarea subiectului cu o atenție deosebită, cazul a fost şi rămâne o prioritate pentru autorităţile române.

Comments

comments

Author: johnyhilfiger