Ai lucrat un an in strainatate? Primesti PENSIE!

Dacă ai lucrat mai mult de un an in strainatate, cu acte în regulă, avem vesti bune pentru tine!

Romanii care au lucrat cel putin in an peste hotare pot sa primeasca pensie. Tot ce trebuie este sa indeplinesti toate condițiile de pensionare din țara respectivă și din România.

Banii obtinuti pot fi primiti fie in tara de origine, fie în România în moneda nationala, la cursul Euro din ziua respectivă.

Cei care muncesc în alte tari isi pot intocmi si depune dosarul pentru pensie la Casa Județeană de Pensii (CJP) din județul în care au domiciliul la data la care întrunesc condițiile legislative din România pentru a ieși la pensie.

Aceeasi procedură se aplică și în străinătate, acolo trenuie să vă adresați instituției echivalente,potrivit A1.ro.

CITESTE SI >>>

Se cauta peste 600 de persoane pentru un job platit la stat cu 5.000 lei pe luna. Ce test trebuie sa treaca viitorii angajati

Vesti bune pentru romani! Vor primi bani inapoi de la stat pe ultimii 3 ani

Un oras din Romania depaseste Londra, Paris si Milano la calitatea vietii

Actele se vor depune la una dintre institutii, in functie de tara in care ati lucrat. Daca nu ați mucit deloc în România ci doar în străinătate, va trebui să depuneți actele in tara respectiva, chiar dacă v-ați întors în țară.

Calculul pensiei va ține cont de perioada lucrată și va alege un algoritm de calcul care să fie mai avantajos.

Pentru detalii puteti accesa site-ul Casei Naționale de Pensii și alte Drepturi de Asigurări Sociale și să cereți acolo informațiile care vă lipsesc.

Comments

comments

Author: johnyhilfiger

1 thought on “Ai lucrat un an in strainatate? Primesti PENSIE!

Comments are closed.