INTERNATIONAL

Au gasit un CADAVRU vechi de 2000 de ani! Cand s-au uitat la gatul sau…ESTE INFRICOSATOR!

Oamenii de știință și arheologii au găsit în mlaștinile uitate de lume din nordul Europei lucruri incredibile care schimbă radical modul în care lumea modernă percepe stilul de viață a strămoșilor săi.

În Irlanda și în Scoția, de exemplu, au descoperit un element straniu, pe care l-au numit ulterior „untul mlăștinos”

25abc9f05b8207ccf853ebe31bcae9cc.600x1.jpg

CITESTE SI >>>

Cercetatorii rusi au descoperit cum sa elimine stratul de piele neagra de pe oamenii din Africa

6 paraziti terifianti care si-au facut casa in corpul oamenilor! Al 5-lea te va ingrozi

Avertismentul necrutator al expertilor: In cativa ani am putea muri din cauza unei banale infectii! UITE de ce

Se pare că acum câteva mii de ani, locuitorii acestor ținuturi fabricau un soi de unt pe care îl păstrau în mlaștină. Untul era în mare parte fabricat din grăsimi animale, dar s-a descoperit și un fel de unt obținut din grăsimi vegetale. Untul descoperit în mlaștini este intact, cu toate că mirosul lasă de dorit. Dar descoperirea cu adevărat uimitoare este puterea incredibilă de conservare a acestor mlaștini, despre care nimeni nu știa până acum.

6090da69af914617a461f431d651536e1.png

Pe lângă acest unt, arheologii au mai găsit și alte lucruri uimitoare: cadavrele mlăștinoase!

În Danemarca s-a descoperit un cadavru devenit deja celebru, care este intact grație conservării sale în apele mlăștinoase ale ținutului. Cadavrul mumificat avea doar o pălărie pe cap, o centură și o frânghie înfășurată în jurul gâtului. Felul în care acesta a fost conservat în mlaștină i-a uimit pe cercetători.

175f939754364d63b7cbfaf70c35ba321.png

Câțiva ani mai târziu, cercetătorii au mai găsit un cadavru, tot în Danemarca. Acesta era la fel de bine conservat. Rămăsese și câteva șuvițe generoase de păr. Culoarea roșiatică a părului este rezultatul decolorării generate de algele din mlaștină.

În mod surprinzător, oasele acestui cadavru erau foarte bine conservate, iar în jurul gâtului se observau urme de violență, semn că a fost ucis prin strangulare.

5dc2cb36c9ef4f60b1ff4bc27f248c3b1.png

Dar descoperirile nu se opresc aici. Rămășițele unui al om extrem de bine conservate au fost găsite în lacurile mlăștinoase din Anglia, dovadă că algele care se regăsesc în aceste mlaștini au rolul de a conserva extrem de bine cadavrele. Cadavrul arată urmele unei violențe extreme. Fiind atât de bine conservat aceste urme sunt foarte vizibile pe corpul său.

Se pare că inițial bărbatul a fost lovit cu o armă contondentă care nu l-a ucis. Ulterior, atacatorii săi l-au înjunghiat în piept, iar o frânghie găsită lângă el sugerează că a fost în final strangulat.

44584aa542e7401e80a47ac385025350[1]

Nu se știe exact care este vârsta acestor cadavre, cert este că ele datează de câteva mii de ani. Mlaștina a acționat asupra lor mai bine decât orice substanță folosită de egipteni pentru îmbălsămare, ceea ce conduce la o descoperire fantastică a arheologiei.

Se pare că puterea extraordinară de conservare a mlaștinilor a fost descoperită de mult de locuitorii acelor ținuturi, devereme ce își depozitau în ele preparatele culinare, care au fost descoperite astăzi aproape intacte.

Comments

comments