Sanatate

Avertismentul SOCANT al medicilor: Renunta sa mai foloseti folia de aluminiu sau vei suferi consecinte FATALE!

Introdusa pe piata in anii 90, folia de aluminiu este probabil unul dintre cele mai intalnite elementele din bucătăria oamenilor din intreaga lume. Utilizarea sa este multipla, de la gătit, ambalat, până la tratarea unor probleme de sănătate.

Dar, se pare că substanțele din care este compus acest produs au un efect negativ asupra funcției cerebrale umane. De fapt, studii recente au arătat că favorizează apariția bolii Alzheimer.

CITESTE SI >>>

Cum aflam daca orezul contine plastic! S-a putea sa fi consumat si tu asa ceva fara sa stii

SOCANT! Aceasta boala nu doare, dar ucide un om intr-un singur an! Iata care sunt simptomele

Toata lumea foloseste astfel de becuri, fara sa aiba habar la ce riscuri se expun! Cauzeaza ANXIETATE, MIGRENE si CANCER

Conform unui expert din domeniul medical citat de HealthyTipsPortal.com, expunerea la acest material ar putea duce la declinul mental si pierderea memoriei si în ultimă instanță la pierdea controlului mebrelor din cauza afectării funcției cerebrale.

Mai mult decât atât, atunci când se utilizează o folie de aluminiu pentru gătit, oasele sunt afectate în mod negativ pe măsură ce metalul se adună alimente și provoacă pierderi de calciu în organism. După cum probabil știți deja, calciul este esential pentru sanatatea oaselor.

Pentru a înrăutăți lucrurile și mai mult, s-a descoperit că gătitul cu folie de aluminiu este responsabil pentru apariția fibrozei pulmonare si alte probleme respiratorii grave. Când această folie este expusă la temperaturi ridicate, prin frigere sau coacere, particulele invizibile din metal pătrund în mâncare. Chiar dacă nu sunt eliberate inițial, condimentele sau sucul de lămâie pot duce la răspândirea chimică a aluminiului din aceste folii în alimente.

Essam Zubaidy, un cercetator din ingineria chimica de la Universitatea din Sharjah, Emiratele Arabe Unite, a făcut un studiu în care a examinat efectele aluminiului asupra gătitului cu folie de acest fel și a constatat că un aliment gătit în folie de aluminiu poate avea până la 400 mg de aluminiu răspândit în compozitie după gătire.

El a explicat că, cu cât temperatura de gătire este mai mare, cu atât riscul de contaminare este mai crescut. El a adăugat, de asemenea, că aluminiul nu este o opțiune recomandată pentru gătirea alimentelor care contin rosii, sucuri de citrice, sau condimente.

Această folie poate avea efecte negative asupra creierului, oaselor și ale plămânilor. Prin urmare, pentru evitați să gătiți cu ea pe cât posibil!

Comments

comments