ACTUAL

Credeați că am scăpat de Pandemie? Autoritățile pregătesc noi măsuri din iarnă

La un an de la încheierea pandemiei de COVID, autoritățile s-ar pregăti pentru noi măsuri, care ar urma să intre în vigoare din această iarnă, dacă numărul cazurilor încep să crească din nou.

Anunțul vine după ce lansarea vaccinurilor a fost devansată, din cauza apariției unei noi variante în Marea Britanie, despre care oficialii au precizat că este cea mai periculoasă, după apariția Omicron.

În Scoția a fost demarată deja o operațiune de vaccinare pentru COVID și pentru gripa de iarnă, precizează Msn.com.

BA.2.86, tulpina care a fost detectată în Marea Britanie în august, are un „număr mare de mutații” și ar putea provoca deja o „transmitere comunitară semnificativă” în rândul britanicilor.

Ar trebui să fim îngrijorați de noua variantă COVID?

Agenția britanică de securitate sanitară (UKHSA) a declarat că supravegherea va fi reluată pentru a face față unei perioade din an în care NHS(Sistemul de Sănătate Publică din Marea Britanie) se confruntă întotdeauna cu o cerere crescută din cauza bolilor de sezon.

Elevii care se întorc din vacanță determină, de asemenea, înmulțirea bolilor respiratorii, ceea ce prezintă un risc crescut.

Profesorul Steven Riley, directorul general al UKHSA a declarat: „Planurile de reluare a supravegherii COVID-19 pentru sezonul de iarnă, când presiunile din domeniul sănătății cresc de obicei, sunt în curs de desfășurare, iar UKHSA va face în curând un nou anunț privind planurile de supraveghere pentru această iarnă.

„Protejarea oamenilor împotriva COVID-19 rămâne una dintre prioritățile noastre de top. Continuăm să monitorizăm evoluția COVID-19 prin intermediul sistemelor noastre de supraveghere, care raportează ratele de infecție, spitalizările și riscurile reprezentate de noile variante”, precizează directorul UKHSA.

Lansarea vaccinului de rapel pentru Covid 19 începe din septembrie

Dacă nu va exista nicio intensificare a cazurilor de infecție, oamenilor nu li se va cere să ia măsuri de precauție drastice, cum ar fi purtarea de măști în spații publice.

În schimb, UKHSA și oficialii NHS îndeamnă oamenii să se vaccineze cu o nouă doză, atunci când va fi disponibilă.

Lansarea rapelului se va face în rândul rezidenților din centrele de îngrijire și a celor care sunt imunocompromiși, la 11 septembrie, apoi în rândul femeilor însărcinate, al îngrijitorilor, al personalului din asistența socială și al persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani.

Inițial, vaccinarea trebuia să înceapă abia în octombrie.

 

Comments

comments