Vesti bune pentru romani! Vor primi bani inapoi de la stat pe ultimii 3 ani

Romanii care au avut în ultimii trei ani venituri mai mici de 750 de lei pe lună, vor primi înapoi o sumă  de bani din contribuția pentru asigurarea obligatorie de sănătate, iar cei care nu au apucat încă să plătească vor fi iertați de Fisc, potrivit Libertatea.ro.

Oamenii care în ultimii trei ani, au avut salarii mai mici decât minimumul pe economie sunt recompensati de statul roman. Este vorba despre Legea Amnistiei Fiscale, promulgata de curand.

Potrivit legii, statul scuteşte de plata contribuţiilor la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) toate persoanele care în perioada 2012- 2015 au avut venituri lunare mai mici decât salariul minim pe economie.

În 2012, salariul minim era de 750 de lei pe lună, iar astăzi acesta a ajuns la 1.050 de lei pe lună. În ultimii doi ani, Fiscul a obligat toate persoanele din România care au obţinut venituri să plătească asigurare de sănătate.

Romanii care aveau un salariu mai mic decât salariul minim pe economie au fost taxaţi ca şi cum ar fi obţinut suma. Aici s-au încadrat cei care au avut depozite la bancă şi au încasat dobânzi, cei care au închiriat locuinţe sau cei care au deţinut acţiuni la diverse firme şi au primit dividende.

Foarte mulţi români au încă acţiuni primite de la stat în perioada guvernului Văcăroiu, iar pentru aceste acţiuni ei pot primi anual dividende în valoare de câteva zeci sau sute de lei.

Pentru aceste venituri, statul le-a luat bani cât pentru un salariu minim pe economie, adică în jur de 50 de lei în fiecare lună.

Legea amnistiei spune că toate aceste persoane sunt “iertate” automat de ANAF şi, în cazul în care au apucat deja să plătească, îşi vor primi banii înapoi.

Comments

comments

Author: johnyhilfiger