Sanatate

Daca ai PAR PE LOBUL URECHII este un SEMNAL DE ALARMA! UITE ce inseamna

Deși pare greu de crezut, oamenii de știință au descoperit recent o legătură între părul din ureche și una dintre cele mai severe afecțiuni ale organismului nostru.

Rădăcinile studiului le găsim în anul 1973, când New England Journal of Medicine a publicat studiul efectuat de Dr. Sanders T. Frank și echipa sa care au descoperit că o anume cută diagonală pe lobul urechii, poreclită apoi „Semnul lui Frank”, are legătură cu boala arterelor coronariene. Această afecțiune care poate fi fatală, ducând la infarct miocardic, apare ca rezultat al acumulării de lipide în interiorul arterelor, care limitează fluxul sanguin normal.

CITESTE SI >>>

Iata de ce ar trebui sa aveti MEREU un ac in geanta! VA POATE SALVA VIATA!!!

Testeaza-ti auzul ACUM! Daca nu auzi acest sunet, ai putea SURZI in curand! Nu ignora acest lucru

Daca ai o alunita in unul dintre aceste 7 locuri ale corpului, uite ce inseamna! Vei fi surprins

Studiul din anul 1973 a fost practic punctul de pornire. Apoi, în 1984, un grup de medici din New York a publicat un articol in New England Journal of Medicine, unde au propus aceeași teorie – de data aceasta, experții au descoperit că părul din canalul auricular este puternic legat de boli ale arterelor coronare.

Un studiu care a implicat 43 de bărbați și 20 de femei, a arătat că 90% dintre participanții care au avut atât o cută diagonală pe lobul urechii cât si prezența parulului în canalului urechii aveau probleme cardiace .

Conform oamenilor de stiinta, printre care Richard F. Wagner de la Boston University Medical School, expunerea organismului pe termen lung la androgen, cel mai important hormon masculin pe lângă testosteron, a dus la formarea de cheaguri in artere, ca urmare a producției excesive de celule roșii.

În 1989, 5 ani mai târziu, Indian Heart Journal a publicat un rezumat care a rezumat rezultatele unui studiu ce investighează legătura dintre cutele de pe lobul urechii, parul din ureche si boli ale arterelor coronare.

Studiul a implicat 215 de pacienti indieni. Așa cum au spus cercetătorii, „a fost observată o diferență semnificativă între bărbați care sufereau de boli cardiace și în prezența părului din canalul auricular”. De asemenea, de precizat este și faptul că părul de pe lobul urechii era prezent la un segment de vârstă mai înaintat. Așadar, cu toate că acele persoane sufereau într-adevăr de unele afecțiuni ale arterelor coronariene, prezența părului poate fi explicată și având în considerare vârsta înaintată.

In timp ce unii consideră că suplimentele de testosteron sunt cauza majora pentru prezența părului în ureche și implicit îl corelează cu bolile cardio-vasculare, alții cred că aceasta este o caracteristică tipică a procesului de îmbătrânire.

Comments

comments