Tips&Tricks

Faci ASTA si vei obtine o masa musculara de invidiat in cel mai scurt timp!

Majoritatea tinerilor isi doresc o masa musculara frumos sculptata, insa nu stiu de unde sa inceapa pentru a o obtine. Desi exista multe ghiduri pe internet, niciunul nu pare a fi destul de complet sau nu prezinta la obiect punctul de plecare pentru obtinerea unor muschi atragatorri.

Pentru inceput, ar trebui sa stiti ca obtinerea unei mase musculare generoase este un proces care necesita multa rabdare si perseverenta.  Cu unele exercitii precise si, eventual, un hormon de crestere naturala, totul poate fi posibil.

Va vom prezenta mai jos cateva exercitii de baza pentru a putea incepe programul de sculptare a muschilor chiar la voi acasa.

Exista 3 categorii clasice de exercitii, asa cum deetaliaza expertii de la Culturism.ro: exercitii cu bara, exercitii cu ganterele, exercitii cu greutatea corpului.

Astfel, exercitiile cele mai importante sunt cele cu ganterele si cu bara si sunt recomandate la inceputul antrenamentului, in timp ce aparatele si exercitiile la cabluri vin pe plan secund, fiind un un bun adjuvant in antrenament.

Iata un top al exercitiilor de baza si fara de care un antrenament ar fi incomplet, potrivit unui specialist Culturism.ro:

Principalele exercitii pentru dezvoltarea masei musculare

Genuflexiunile sunt exercitiile supreme pentru dezvoltarea muschilor si fortei. Din niciun antrenament nu ar trebui sa lipseasca genuflexiunile adanci. Sunt destinate picioarelor in principal, genuflexiunile sunt un exercitiu compus care iti pune in miscare intreg corpul. Ele sunt ca un fel de bomba nucleara pentru intreg corpul, il forteaza sa se dezvolte si sa creasca la fiecare repetare.

Poti alege sa le faci cu o bara sau cu ganterele, eu prefer sa le execut cu bara pentru ca am o forma mai buna. De asemenea, prefer sa tin bara pe spate, nu in fata. Nu prea am incercat cu bara in fata din teama de a nu-mi compromite forma.

Indreptarile sunt tot un exercitiu „barbatesc” care te ajuta sa te desvolti complet. Acestea insa sunt executate gresit de catre necunoscatori. Sunt un exercitiu relativ riscant pentru ca iti poti accidenta spatele destul de usor.

Partea lombara iti va multumi pentru alegere. Indreptarile se fac cu ajutarul barei, cu toate ca nu sunt exclusive pentru acest instrument.Cu ganterele insa e ceva mai complicat sa te balansezi si sa repartizezi corect greutatea pe ambele parti. Plus ca daca vorbim de greutati foarte mari, nu se mai pune problema folosirii ganterelor.

Flotarile la paralele sunt niste exercitii aparent simple dar foarte utile. Flotarile inverse mai sunt denumite si genuflexiunile pentru partea superioara a corpului. Ele lucreaza umerii, pieptul si desigur tricepsul intr-un mod foarte eficient, insa reprezinta un exercitiu complet care te va ajuta sa construiesti masa musculara pe care ti-o doresti.

Tractiunile sunt un exercitiu de baza, pe care multi il fac si acasa daca le permit spatiul si obiectele auxiliare. Sunt exercitiu de baza pentru un spate si niste bicepsi bine dezvoltati. Si acest exercitiu poate fi facut la aparatul asistat, insa poti foarte bine sa fii asistat si de catre un partener care te va ajuta e ridicare. Este un exercitiu net superior tractiunilor la helcometru.

Impinsul la banca este un „must” cand construim antrenamentul partii superioare a corpului. Fiecare probabil ca si-a ales forma favorita: fie impins cu bara la banca orizontala, impins cu gantere la banca orizontala, impins inclinat, impins din declinat.

Impins deasupra capului. Ca si in cazul impinsului pe banca, si impinsul deasupra capului are multe variatii. Poti alege variante din picioare sau din stand, pornind de la piept sau de la ceafa. Poti incerca si impins cu gantere in stilul Arnold sau presa-impins din picioare.

Ramaturile, atat ramatul cu bara, cat si la cel cu cate o gantera intr-un brat, ambele fiind excelente pentru dezvoltarea unui spate puternic.

Pe langa aceste exercitii, este foarte important sa luati un hormon de crestere naturala, care sa va ajute in cresterea mai rapida si mai armonioasa a masei musculare.

 


Comments

comments