Obiceiurile din timpul dusului la care ar trebui sa renuntam imediat! Toti le avem!

Când vine vorba de a face duș, cu toții avem cam aceleași obiceiuri iar scopul final este de a ne curăța de bacteriile și impuritățile pe care corpul nostru le acumulează de-a lungul zilei.

Fără însă să ne dăm seama, mulți dintre noi ajungem să facem lucruri care nu sunt deloc indicate în timpul dușului. Mulți oameni nu știu că unele obiciuri pe care le au în timp ce se spală sunt periculoase pentru organism.

CITESTE SI >>>

INCREDIBIL! Ce se intampla daca nu faci dus o zi?

Scapa de parul de la subrat in doar 2 minute cu aceste metode naturale

Aceste alimente pot fi MORTALE si majoritatea le avem in bucatarie

Te speli pe față în timp ce faci duș

Spălatul pe față în timpul dușului poate să afecteze peilea tenului. De obicei, noi oamenii ne spălăm pe față cu apă la o temperatură mai puțin ridicată față de cea folosită în timpul dușului. Cu toate acestea, mulți oamei obișnuiesc să spe spele și pe față cu apa de la duș, ceea ce poate determina afecțiuni asupra pielii tenului, care este foarte sensibilă.

Te speli cu apă fiebinte

Apa fierbinte, care produce aburi din abundență este preferată de mulți dintre noi atunci când facem duș, mai ales în acele zile friguroase ale iernii. Nu este însă deloc sănătoasă pentru organism. Apa foarte fierbinte afectează pielea noastră și o face șă-și pierdă din fermitate, dar mai ales să scadă mecanismul său natural de ase apăra împotriva bacteriilor din aer.

Stai mai mult decât este necesar la duș

Să stai sub apa fiebinte după o zi plină de activități stresante, poate fi o activitate plăcută și relaxantă. Dar dacă pielea noastră este expusă asupra apei, începe să devină mai uscată și poate fi mai ușor afectată de mediul exterior. În plus, un duș mai scurt, mai scade și valoarea facturii la energie termică.

Buretele de baie e un focar de infecție

Nimic nu le place bacteriilor mai mult decât locurile calde și umede…cam cu arată un burete de baie, ținut în cadă. Odată folosit, de multe ori buretele este depozitat pe marginea căzii sau a cabinei de duș, acolo unde umiditatea este foarte ridicată. La următoarea folosire a buretelui, toate bacteriile se răspândesc pe corpul nostru. Soluția este ca buretele de baie să fie agățat undeva deasupra căzii, acolo unde se  poate usca și alunga bacteriile.

Exfolierile repetate

Cum dușul presupune și eliminarea pielii moarte, exfolierile au devenit o nouă modă, în special printre femei. Dar exfolierea repetată a pielii poate să-i slăbească sistemul său natural de apărare, așa că nu abuzați de acest lucru.

Spălatul pe cap zi de zi

Sigur că nu este indicat să uitați să vă spălați pe păr, dar nici spălatul zilnic nu este sănătos. De ce? Pentru că șamponul elimină uleiul natural secretat de păr și nu face decât să-i distrugă acea strălucire naturală pe acre acesta ăl are. Încercați să vă spălați părul o dată la două sau trei zile.

Nespălatul pe picioare

Majoritatea consideră că doar stând cu picioarele în apă, înseamnă că acestea se spală de la sine. Nimic mai fals. Se recomandă o spălare mai temeinică a picioarelor, în special în zonele dintre degete, acolo unde de multe ori se depozitează bacterii și ciuperci, care în timp pot să vă creeze probleme.

Comments

comments

Author: johnyhilfiger