Tips&Tricks

Sigur nu-ti vei mai lua telefonul mobil cu tine in baie, dupa ce vei citi asta

Cu totii avem nevoie de putina intimitate atunci cand mergem la baie, un moment de liniste in care sa fim doar noi cu noi insine. In ultimii ani insa, aparitia telefopnului mobil a schimbat radical comportamentul uman, astfel ca -asa cum bine zice o vorba- nici la baie nu te poti duce fara mobil.

Majoritatea dintre noi ne umplem timpul petrecut la baie butonand telefonul mobil. Nu este un lucru tocmai sanatos si vom afla din acest articol motivul.

CITESTE SI >>>

Si tu pui hartie pe capacul din toaletele publice? Iata de ce nu trebuie sa mai faci asta

Nu vei mai folosi niciodata uscatoarele de maini, dupa ce vei. citi acest articol

Folosirea telefonului mobil in interiorul unei toalete, in special publica nu este deloc un lucru sanatos. Este atentionarea medicilor specialisti, care spun ca mobilele sunt expuse bacteriilor care se afla in mediul inconjurator.

Microbii se raspandesc peste tot in toaletele publice, iar locul unde depozitam mobilul pentru a nespala pe maini sau a ne trage pantaloni sigur este intesat de bacterii care se iau apoi pe suprafata mobillului si apoi pe maini.

Desi ne spalam pe maini fiind constienti de faptul ca trebuie sa scapam de bacteriile periculoase cu care putem intra in contact, telefonul mobil nu poate fi spalat, nu-i asa. Astfel, dupa ce ne-am spalat cu apa si sapun, luam mobilul si-l bagam in buzunar, intrand in contact din nou cu bacteriile.

Un studiu efectuat la Universitatea din Arizona arata ca 9 din 10 telefoane mobile contin pe suprafata lor o bacterie potential cauzatoare de infectii si 16% din acestea aveau urma de fecale.

Astfel, expertii ne sfatuiesc sa lasam telefonul mobil in afara toaletei cat timp o vizitam, mai ales cand vizitam o toaleta publica pentru a evita sa luam si sa transmitem bacterii periculoase pentru noi si familiile noastre.

Comments

comments