BIZAR

STIINTA LA EXTREM! Doi cercetatori au descoperit cum sa INVIE MORTII

Oamenii de stiinta au descoperit o modalitate prin care corpul uman poate fi readus la viata. Si nu…nu este nici pe departe o exagerare.

„O persoana moare atunci cand temperatura corpului are doar 10 grade Celsius, nu are puls sau activitate cerebrala.Noi insa atunci te putem invia!”, spune Peter Rhee, profesor la Universitatea din Arizona, care impreuna cu un alt coleg de-al sau a creat un experiment prin care a demonstrat tuturor ca poate pastra corpueile intr-o stare de „animatie suspendata” timp de ore intregi, potrivit BBC.

 

Pana acum, procedura nu a fost testata decat pe animale si presupune scurgerea sangelui din organism si aducerea lui cu ajutorul apei saline la o temperatura cu 20 de grade Celsius mai mica. Sangele ste apoi pompat idn nou in organism si corpul este incalzit treptat. cand temperatura sangelui ajunge la 30 de grade, inima incepe sa bata, dupa cum precizeaza autorul experimentului.

Daca va reusi s-o perfectioneze, aceasta tehnica ar putea folosita in cadrul interventiilor chirurgicale, mai ales in cazul unor accidente grave, in urma carora ar fi nevoie urgenta de operatie. Din cauza unor eventuale leziuni extrem de severe pacientul nu ar putea sa ramana in viata pe durata operatiei, motiv pentru care s-ar putea apela la aceasta tehnica pentru mentinerea lui in stare latenta.

Comments

comments