Sanatate

Te razi cu lama in zona intima? Uite ce poti sa patesti

Specialistii atrag atentia din nou asupra pericolelor care se ascund in obiciuel femeilor de a scapa de parul de corp. Ai grija insa ce metoda alegi pentru a scapa de parul nedorit!

Un studiu aparut in Jurnalul American de Obstetrica si Ginecologie arata 87% din femei isi indeparteaza parul pubian. Ingrijorator este ca 90% dintre acestea folosesc lama de ras.

Ingrijorator, intrucat mai bine din jumatate din femeile care se rad in zona intima pot sa contacteze un numar variat de infectii, spun autorii studiului.

“Femeile nu inteleg riscurile la care se suoun atunci cand se rad cu lama in zona pubiana pentru ca in alte parti ale corpului este sigur” a declarat Andrea DeMaria, unul din autorii studiului.

CITESTE SI >>>

Cum sa-ti albesti pielea innegrita din zona pubiana si dintre picioare

5 lucruri FATALE pe care fetele le fac in perioada menstruatiei

Semne care arata ca aveti un vagin bolnav! Iata ce puteti face pentru a-l mentine sanatos

Pielea din zona intima este mai delicata decat cea de pe picioare sau subrat si poate suferi micro-traume care datorita umezelii pot duce la aparitia si dezvoltarea numeroaselor bacterii.

Consecintele sunt ingrijoratoare. Aceste mici-traume pot facilita contactarea  unor boli ca herpesul sau HPV.

Si mai ingrijorator este faptul ca mai putin de 5% dintre femei merg la doctor daca prezinta astfel de traume la nivel pubian.

Comments

comments