Tips&Tricks

Vine Pastele, atentie la ouale din comert! Care este diferenta dintre cele albe si cele maronii?

Dacă te-ai întrebat ce deosebire există între ouăle albe şi cele maronii de ce sunt ele de culori diferite, un expert de la Universitatea Cornell a gasit raspunsul.

Chiar dacă din punct de vedere al gustului, toate ouăle de găină sunt la fel şi nici gălbenuşul nu este diferit în funcţie de culoarea cojii oului, există touşi o diferenţă foarte mică, spun specialiştii. Ouăle maronii conţin mai mulţi acizi graşi omega-3.

CITESTE SI >>>

Bomba CHIMICA. Ce contine, de fapt, COZONACUL din magazine?! Aproape toate sortimentele au asta in compozitie

Secretul sarmalelor! Ingredientul pe care ar trebui sa-l pui in ele ca să nu te ingrasi deloc

Cel mai pufos cozonac! Greseala pe care o fac toate gospodinele cand il prepara

In legătură cu nunţa cojii ouălor circulă tot felul de afirmaţii şi supoziţii. Sunt voci care susţin că ouăle cu coaja maronie sunt mai sănătoase, pentru că ar proveni de la găini hrănite cu mâncare naturală. Alţii spun însă că ouăle albe sunt mai bune pentru anumite preparate culinare. Pune capăt acestor nedumeriri Tro Bui, un specialist de la Universitatea Cornell din SUA.

Întrebat de jurnaliştii New York Times dacă există vreo diferenţă din punct de vedere nutriţional între cele două tipuri de ouă, acesta a arătat că în ceea ce priveşte gustul toate ouăle de găină sunt la fel şi că nuanţa gălbenuşul nu e influenţată de culoarea cojii oului. Totuşi, el a subliat că există o diferenţă şi anume că ouăle maronii conţin mai mulţi acizi graşi Omega-3, doar că aceasta este foarte mică.

De ce au ouăle culori diferite

Tro Bui precizează că ouăle albe sunt făcute de găini cu penaj alb, care au şi formaţiunile de piele din spatele urechilor tot albe. Ouăle maronii sunt făcute de găini cu penaj colorat, brune sau roşcate, care au zona din spatele urechilor de culoare roşie. Mai există şi ouă a căror coajă are o nuanţă albăstruie, care sunt făcute de găinile din rasa Ameraucana.

Citeste mai multe detalii despre diferentele dintre oua pe Adevarul.ro

Comments

comments