[UPDATE]Un bărbat de 26 de ani a fost împuşcat aseara într-o maşină in urma violentelor care se desfasoara in mai multe orase din Anglia de cateva zile.

Barbatul a fost transportat la spital, dar a murit in cursul zilei de astazi, potrivit unui anunt al politiei britanice. Aceasta este prima victima a violentelor care au izbucnit in noaptea de sambata spre duminica la Londra.

Numarul politistilor mobilizati sa restaureze linistea si ordinea pe strazile Londrei va fi suplimentat, de la 6.000 la 16.000, a anuntat premierul britanic, David Cameron.

„Desigur ca vom face tot ceea ce este necesar pentru a reinstaura ordinea pe strazile britanice, astfel incât acestea sa fie sigure pentru cei care respecta legea”, a spus premierul, informeaza Mediafax care citeaza surse ex.

Britanicii sunt ingroziti de violentele care se petrec pe strazile din Londra si din alte orase ale Angliei. Zeci de clipuri postate pe internet arata cu oamenii sunt jefuiti in plina zi si obligati de atacatori sa se dezbrace in mijlocul strazii.

Violentele declansate la Londra, la sfarsitul saptamanii trecute au continuat si azi-noapte si s-au extins in orasele Birmingham, Liverpool Ĺźi Bristol. Un numar total de 1700 de politisti su fost mobilizati pe strazi pentru a opri manifestantii.

Este cel mai grav incident de acest tip produs in capitala britanica in ultimii ani.

Potrivit cotidianului britanic, Scotland Yard, cel putin 330 de persoane – Ă®ntre care un băiat de 11 ani – au fost arestate de la Ă®nceputul incidentelor. Dintre acestea, 69 au fost puse sub acuzare pentru incidentele produse Ă®n zona Londrei. Cel puĹŁin 35 de poliĹŁiĹźti au fost răniĹŁi la sfârĹźitul săptămânii trecute.

Mai multe cladiri au fost incendiate si o serie de magazine au fost jefuite in sudul Londrei. Vandalii au impanzit strazile, spargand geamurile magazinelor si incendiind cladiri. La unele restaurante, clientilor li s-au furat telefoanele mobile si s-au furat banii din caserii, scrie Mediafax care citeaza AFP.

„Sunt tulburări importante Ă®ntr-un număr de cartiere din Londra. Prin urmare, numeroĹźi poliĹŁiĹźti sunt mobilizaĹŁi, dar le cer părinĹŁilor să Ă®nceapă să-Ĺźi contacteze copiii pentru a-i Ă®ntreba unde sunt”, a declarat comandantul poliĹŁiei, Tim Godwin.

Premierul britanic, David Cameron, a fost nevoit să-şi scurteze vacanţa în Toscana (Italia) si sa se intoarca de urgenta in Marea Britanie pentru a avea o reuniune de urgenta cu serviciile de interventie.

Primele tulburari au izbucnit in Londra sambata seara, in urma unei manifestatii impotriva mortii unui barbat de 29 de ani, Mark Duggan, implicat intr-un schimb de focuri cu politia din Tottenham (nordul Londrei).

Comments

comments