Tips&Tricks

Cum afli parola de la wireless prin doar cateva click-uri! Habar n-aveai cat de simplu este

Dezvoltarea tehnologiei adeterminat o creștere substanțială a numărul de conexiuni la internet. Astăzi aproape toate locuințele au cel puțin o conexiune activă la internet, majoritatea dispozitivelor folosind conexiunea wi-fi.

 

Însă într-o lume virtuală care avansează cu rapiditate, riscul ca vulnerabilitatea devin tot mai mari. Acesta este și motivul pentru care ar trebui să avem o conexiune sigură la internet și să nu ne trezim că cineva ne exploatează rețeaua și, mai mult, ne fură informații din calculator.

 

Totuși, există momente în care din diverse motive am uitat parola rețelei wireless și nu ne putem conecta la ea sub nicio formă. Ei bine, există o modalitate extrem de simplă de a ne recupera parola care a fost setată inițial.

 

 

Iata mai jos cum afli parola wireless

Potrivit celor de la noobz.ro, sa afli parola wireless este foarte simlu. Tot ce trebuie să facem este să accesăm în secțiunea „Network and Sharing Center”. Apoi click pe conexiunea respectivă și Status.

cum afli parola wireless

Ca sa afli parola wireless, mai departe accesezi butonul „Wireless Properties” şi tabul „Security”, unde se bifeaza căsuţa „Show characters”, iar parola va fi afişată. Iata cum afli parola wireless

cum afli parola wireless

Insa pentru a ne feri de intrusi, sa ne securizam foarte bine conexiunea. Pentru a face acest lucru, ar trebui să avem in vedere setarea unei parole lungi și formate atât din cifre cât și din litere, dar și litere mari.

Problema la această parolă ar fi faptul că nu prea avem cum s-o reținem, de aceea cea mai bună soluție ar fi ca parola nou creată să fie scrisă pe un sticker care să se lipească pe router. Astfelnu veți mai pierde niciodată parola și nici nu va putea nimeni sa v-o sustragă.

Comments

comments