ACTUAL

Declaratie halucinanta a unui preot: Toti tinerii din incinta cu pricina l-au sarbatorit pe insusi Diavolul, au cautat moartea si moarte au gasit

Purtatorul de cuvant al Bisericii Ortodoxe Romane a tinut sa raspunda public tirului de atacuri sistematice la adresa institutiei pe care o reprezinta, aparute dupa incendiul izbucnit vineri in clubul Colectiv.

Preotii nu tin slujbe daca nu sunt invitati, iar acestea se desfasoara doar in anumite contexte, nu in orice fel de situatii a sustinut Constantin Stoica, purtator de cuvant al BOR

Stoica a spus ca o slujba la locul in care s-a petrecut tragedia nu era cu putinta in acest context, mai ales ca nu au fost invitati.

”În primul rând acuzațiile vin din partea unor persoane care au rupt legătura cu Biserica. În astfel de situații, când semeni de-ai noștri pleacă la Domnul, slujbele se fac la biserică, în timpul Sfintei Liturghii. S-au și făcut rugăciuni specifice. Apoi se fac la casele celor în necaz și la troițele celor decedați.

Preotul nu putea veni neinvitat. Cei care doreau, puteau să meargă la biserică și să ceară unui preot să se deplaseze pentru a ține o mică slujbă. Preoți au trecut în acea noapte pe acolo, dar nu se face rugăciune în context de haos și de situație emoționantă.

CITESTE SI >>>

Incendiul de la Colectiv nu a fost un accident?! Teoria HALUCINANTA care a impanzit internetul

Mesaj in lacrimi a lui Tudor Chirila pentru toti tinerii din tara: Noi am pierdut. Dar voi, voi mai aveti o sansa!

Cea mai ORIBILA imagine din infernul Colectiv: “Unei fete i se topiseră buzele. Trăgea de mâinile întinse și rămânea, uneori, cu pielea în mână…”

Ce s-a intamplat, de fapt, in clubul Colectiv, unde au murit 27 de oameni? Un martor dezvaluie ceea ce presa nu vrea sa-ti spuna

Nu putem sfinți ceva ce nu există. Nu se face slujbă într-un local. Rugăciunea se face într-un context, se face în biserică la Sfânta Liturghie.”, a susținut Stoica.

Intraebat de situatiile in care preotii ajung sa sfinteasca masini, reprezentatul BOR a precizat ca acest lucrur este perfect normal, atat timp cat proprietarii cer in mod expres asta

”Mașina se sfințește la solicitarea posesorului și lângă locașul de cult. Nu se autopropune preotul”.

”A fost rugăciune în toate bisericile la Sfânta Liturghie. La fiecare slujbă se trag clopote. Cei care ne-au acuzat nu știu care e rânduiala. Eu explic care e practica Bisericii.

În cele zece spitale, toți preoții asigură consiliere spirituală mai ales familiilor celor care au copii în spitale. În fiecare parohie unde vor ajunge cei care au pierit preoții au preluat rugăciunea, asistența religioasă și socială. Preoții de spitale sunt mobilizați de sâmbătă în spitalele pe care le deservesc și ajută alături de psihologi și restul. Ei au capele în spitale. Rudele primesc asistență”, a spus preotul.

El a precizat totusi că la ora 15:00 taina Sfântului Maslu se va susține la Spitalul Universitar. Slujba se face pentru sănătatea celor bolnavi se face pt toți cei care sunt în suferință.Vor urma: spitalul de Arși, Floreasca și restul spitalelor în care se află răniți.

Mai direct a fost un preot din Prahova, care s-a decis sa rupa tacerea in urma presiunii puse de opinia publica asupra fetelor bisericeti care au refuzat sa se implice in groaznicul eveniment petrecut la clubul Colectiv. Acesta a postat pe pagina sa de Facebook o declaratie care socheaza: Toti tineri din incinta cu pricina l-au sarbatorit pe insusi Diavolul, au cautat moartea si moarte au gasit”, potrivit infoAlert.ro

 

Comments

comments