Sanatate

S-ar putea să împărțiți patul cu 1,5 milioane de INTRUȘI în fiecare noapte! Culoarea cearșafurilor poate schimba totul. Nu e glumă! Evitați acest OBICEI PERICULOS

Multi oameni sunt atrasi de culorile puternice atunci cand aleg o lenjerie de pat. Altfel dormi in asternuturi din satin rosii, te simti parca mai special, nu?

Ei bine, un grup de cercetatori de la Universitatea din Florida a facut un experiment interesant in urma caruia a ajuns la concluzia ca asternuturile de o anumita culoare favorizeaza inmultirea acarienilor.

Acarienii sunt acei mici gandaci care nu pot fi observati cu ochiul liber si care misuna peste tot pe corpul nostru si lucrurile care ne inconjoara. Ei se hranesc cu pielea moarta de pe corpul nostru si, desi in general nu sunt periculosi pentru om, inmultirea excesiva a lor, poate provoca infectii. Cel mai intalnit mediu al acrienilor sunt asternuturile, acolo unde caldura si umiditatea creeaza un mediu perfect pentru inmultirea lor.

Studiul efectuat de oamenii de stiinta a dezvaluit ca acarienii reactioneaza pozitiv la asternuturile de culoare neagra si rosie. De ce, ati intreba.

Explicatia este una cat se poate de simpla. Acarienii sunt mai activi pe asternuturile rosii, intrucat cred ca rosul este culoarea lor exterioara. Astfel, sunt mai activi, crezand ca se afla intr-o colonie imensa de frati si surori.

Acelasi lucru se intampla si cu asternuturile negre, dupa cum se observa in diagrama de mai jos.

Pe de alta parte, studiile releva faptul ca acarienii evita asternuturile de culoare galbena sau verde, considerandu-le un mediu ostil.

Oricum ar fi, pentru a scapa cat mai mult de inmultirea acestor mici creaturi pe suprafetele din jurul nostru, se recomanda aerisirea cat mai des a camerei. Se pare ca acarienii mor in contact cu aerul.

Comments

comments