PARENTING

Scandalul laptelui praf INFESTAT CU SALMONELA afectează 83 de țări, inclusiv România! Companiile pe care Lactalis le deține el noi. Sunt nume foarte cunoscute pe piață

Peste 12 milioane de cutii de lapte praf au fost scoase de pe rafturile magazinelor din mai multe țări europene, în urma scandalului în care a fost implicată compania franțuzească Lactalis.

Laptele infestat cu salmonela a afectat, se pare, până acum un număr de 83 de țări, compania Lactalis având afaceri extinse în mai multe zone din Europa, inclusiv în România, unde coordonează activitatea companiei Albalact și Covalact.

CITESTE SI >>>

ALERTĂ NAȚIONALĂ! Lapte praf, CONTAMINAT CU SALMONELLA în România. Autoritățile sunt în ALERTĂ MAXIMĂ

Compania a extins numărul de produse pe care a decis să le retragă de pe rafturile magazinelor, fiind vizat laptele praf produs la unitatea sa din Craon, Franța

„Vom acorda compensaţii fiecărei familii care a suferit prejudicii”, a declarat şeful celei mai mari companii de produse lactate din lume, Emmanuel Besnier, care nu a specificat care va fi valoarea compensațiilor.

Rechemarea produselor la nivel global va fi dificilă, pentru că Lactalis exportă lapte praf pentru sugari în 83 de ţări din Europa, Africa şi Asia.

Scandalul a izbucnit în decembrie, când bacteria salmonela a fost descoperită într-una din formulele de lapte praf la o fabrică a companiei.

De atunci, mai mulți părinți au dat compania în judecată, după ce copiii lor s-au îmbolnăvit din cauza laptelui praf pe care l-au cnsumat.

Grupul Lactalis este unul dintre cele mai mari producători de produse lactate din lume, cu vânzări anuale de 17 miliarde de euro. În prezent are 246 de fabrici de producere în 47 de țări din lume. Doar în Franța 15.000 de ersoane lucrează pentru Lactalis, arată datele furnizate de publicația britanică BBC.

În România, Lactalis deține mărcile Albalact și Covalact cu un număr impresionant de produse lansate pe piață: Zuzu, President, Brânzica de casă, brânză Făgăraş, etc.

Comments

comments