Semne ale cancerului colorectal pe care oamenii le ignora ani de zile

Semne ale aparitiei cancerului colorectal! Cancerul de colon este al treilea cel mai frecvent tip de cancer din Statele Unite. Numai în 2016, aproape 140.000 de persoane au fost diagnosticate cu cancer de colon.

Ceea ce face ca acest tip de cancer să fie atât de mortal este faptul că cei mai mulți oameni îl descoperă în momentul în care acesta este deja în fază avansată, atunci când tratamentul este mai dificil. Deci este imperativ ca oamenii sa identifice din timp aceste semne ale aparitiei cancerului colorectal!

CITESTE SI >>>

6 semne ale aparitiei cancerului anal despre care oamenilor le e jena sa vorbeasca

Semne ale UCIGASULUI SILENTIOS – CANCERUL OVARIAN pe care nu ar trebui sa le ignoram

Planta care distruge 98% dintre celulele canceroase

Care sunt cele mai frecvente semne ale cancerului colorectal?

Unele semne ale aparitiei cancerului colorectal sunt adesea trecute cu vederea pentru că simptomele pe care le produc sunt foarte subtile și ușor de confundat cu unele afecțiuni mai puțin grave.

Semne ale aparitiei cancerului colorectal

Iată care sunt cele mai frecvente semne ale aparitiei cancerului colorectal, pe care în mod normal, oamenii le ignora. Observarea acestor semne precoce este cruciala pentru depistarea precoce și urmarea unui tratament de succes.

Alte semne care pot fi ale aparitiei cancerului colorectal

Crampe

Unul dintre primele semne ale aparitiei cancerului colorectal trecut cu vederea sunt crampele în zona abdominală. Ceea ce face ca acest semn să fie atât de ușor ignorat este faptul că crampe abdominale sunt adesea legate de multe alte afecțiuni, non-canceroase. Deși este adevărat că crampele abdominale nu sunt întotdeauna o alertă, în cazul în care crampele sunt intense și de lungă durată și nu dispar, mai ales dacă sunt însoțite de alte simptome, nu ezitați sa discutați problema cu un doctor, ar putea fi semne ale aparitiei cancerului colorectal.

Oboseală
Un alt simptom frecvent ignorat este oboseala. Oboseala cronica este atat de comuna în aceste zile, încât nu e de mirare că acest simptom este adesea considerat ca fiind nesemnificativ. Stilul de viață agitat și privarea de somn sunt cele mai frecvente cauze care duc la oboseală.

Cu toate acestea, în cazul în care oboseala nu dispare chiar și atunci când v-ați odihnit suficient, aceast semn n-ar trebui ignorat, ar putea fi unul dintre semnele aparitiei cancerului colorectal. Chiar mai mult, dacă este însoțită de alte simptome, este un avertisment serios. Celulele canceroase folosesc energia corpului provocând astfel oboseala. In plus, cancerul de colon poate declanșa sângerare rectală.

Pierdere brusca in greutate

Pierderea bruscă și neintenționată a mai mult de 5% din masa corporala în câteva luni, este un semn serios care poate sa fie de fapt unul dintre acele semne ale aparitiei cancerului colorectal. De exemplu, dacă aveți o greutate de 70 de kilograme și pierdeți într-un timp foarte scurt mai mult de 3 kilograme, fără să vă schimbați dieta, este un semn a; cancerului colorectal si ar trebui să vă consulte un medic.

Așa cum am menționat deja, celulele canceroase folosesc de energia organismului în timp ce sistemul imunitar se străduiește din greu să oprească boala. Acest consum excesiv de energie cauzează o astfel de pierdere drastică în greutate.

In cazul cancerului colorectal, apariția unei tumori poate bloca colonul afectând astfel mișcările intestinale a unei persoane și poate cauza pierderea apetitului și pierderea radicală în greutate.

Mișcările intestinale neregulate sunt semne ale aparitiei cancerului colorectal

Viața modernă este, în general, destul de agitată. Oamenii sunt întotdeauna prinși în diverse activități, care le răpesc aproape tot timpul pe care îl au la dispoziție. În această lume agitată, oamenii nu reușesc să acorde suficientă atenție tulburărilor digestive, cum ar fi mișcările intestinului. Cu toate acestea, frecvența, consistența și aspectul acestor mișcări pot spune multe despre sanatatea noastră, si chiar pot indica prezența sau semne ale cancerului colorectal.

O mulțime de oameni sunt afectati de polipi pe colon, care sunt grupuri mici de celule care pot deveni canceroase in timp. Cand acești polipi devin tumori, ei încep să afecteteze mișcările intestinului. Schimbările scaunului sunt un semn serios care arată că avem nevoie de asistență medicală de urgență, deoarece tumorile de colon afecteaza functia intestinului gros.

Aceste semne ale cancerului colorectal sunt doar teoretice! Ele, sigur, pot sa fie doar semne de alarma si doar atat! Dar scopul acestui articol este ca daca aveti aceste semne ar trebui sa consultati de urgenta un medic pentru ca ar putea prevesti aparitia un cancer colorectal!

Comments

comments

Author: johnyhilfiger