PARENTING

Vesti bune pentru mamici! Vor primi mai multi bani de la 1 februarie

O veste excelenta pentru proaspetele mamici din Romania. Indemnizatia de cresterea copilului se va majora. Masura ar urma sa intre in vigoare de la 1 februuarie.

Cresterea valorii indemnizatiei de cresterea copilului se va produce pe fondul majorarii salariului minim in Romania, de la 1 februarie.

CITESTE SI >>>

Daca nu vrei ca micutul tau sa aiba maniere proaste, ar trebui sa incetezi sa mai faci aceste 5 GRESELI!

Primul patut pe care acesti copii il au este o CUTIE! Dar SALVEAZA MII DE VIETI anual! UITE de ce

ATENTIE PARINTI! Un copil RASFATAT poate deveni un ADULT INADAPTAT! Cum sa ne comportam cu cei mici

​Salariul minim brut pe economie se va majora cu 16% de la 1 februarie 2017, iar angajatorii care nu vor creste remuneratiile corespunzator vor fi amendati, potrivit proiectului de hotarare de guvern initiat Ministerul Muncii.

Legea prevede ca indemnizatia pentru cresterea copilului reprezinta 85% din salariul minim brut pe tara. In acest caz, valoarea indemnizatiei va creste, intrucat salariul minim brut se ba majora de la 1 februarie.

Astfel, daca pana acum indemnizatia minima era de 1.062 de lei, adica 85% din salariul minim de 1.250 de lei, dupa 1 februarie aceasta va fi de 1.232 de lei, adica 85% din 1.450 de lei.

Majorarea de 170 de lei se va aplica doar pentru indemnizatiile minime, cu toate ca plafonul de 3400 de lei a fost eliminat.

Totodata, optiunea ca mamele sa aleaga daca sa stea acasa un an sau doi pentru cresterea copilului a fosty eliminata, ramanand ca singura optiune cea de 2 ani de concediu.

Comments

comments