Sanatate

Greșeala pe care TOȚI o facem, crezând că evităm să ne îmbolnăvim! Iată de ce nu este bine să ne ÎMBRĂCĂM GROS pe timpul iernii. Tot ce știam până acum e doar un MIT

Deși este un lucru extrem de întâlnit în anotimpul rece, îmbrăcatul foarte gros iarna este un obicei foarte nesănătos, în ciuda faptului că majoritatea tindem să credem că tocmai hainele groase sunt cele care ne protejează sănătatea.

De ce? Explicația este una extrem de simplă, iar medicii sunt cei care ne lămuresc de ce nu este bine să ne îmbrăcam gros în timpul anotimpului rece.

CITESTE SI >>>

Cum sa nu-ti mai inghete picioarele iarna – VIDEO

Nu le mai dati copiilor SIROP DE TUSE! AVERTISMENTUL dur al unui medic pediatru! Toti parintii trebuie sa stie asta

Greşeala URIASA pe care o fac toti soferii IARNA, cand pornesc MASINA! SI TU O COMITI?

”La temperaturi scăzute, creşte viteza de producere a căldurii de către organism, astfel că nu trebuie să ne îmbrăcăm foarte gros. Organismul, prin termogeneză, te ajută”, susține medicul de familie Claudia Jinar, potrivit Antena3.ro.

În acest caz, un avantaj în lupta cu gerul o au persoanele mai plinuțe, pentru că acestea dispun de un țesut subcutanat mai gros și suportă mult mai ușor frigul decât persoanele mai slabe.

Revenind însă la „înfofolitul” pe perioada iernii, medicii recomandă alegerea hainelor de bumbac, care oferă pielii posibilitatea să respire și, cel mai important, împiedică transpirația să rămână rece pe piele.

Problema cea mai mare și care determină îmbolnăvirea organismului nu este frigul de afară, ci transpirația pe timpul iernii, generată de hainele prea groase.

Odată ce transpirăm apare riscul de îmbolnăvire din cauza contactului cu aerul rece, de aceea medicii recomandă să nu ne îmbrăcăm foarte gros. Sfatul funcționează și în cazul copiilor, medicii pediatri spunând că „dacă nouă nu ne este frig îmbrăcați cu anumite haine, înseamnă că nici copiii nu ar avea nevoie de haine suplimentare în acel caz”.

Un alt sfat foarte important: fularul se poartă în jurul gâtului și nu peste gură, întrucât acolo umezește și poate îngheța, favorizând de asemenea, atragerea bacteriilor din aer, care adoră umezeala și zonele umede. „Dacă ne „înfofolim” se intensifică transpiraţia, apare deshidratarea, apar modificări ale tensiunii arteriale, cresc frecvenţa cardiacă şi frecvenţa respiratorie şi poate apărea şi acutizarea unor afecţiuni cronice”, explică medicul. Organismul se căleşte în timp, prin expunere progresivă la frig, mai precizează.

Așa că fularul peste gură, care acoperă aerul rece să nu fie inhalat de organism, este un mit care rezistă la noi în România la fel de bine cu dorerile de măsele sau de cap din cauza curentului.

Comments

comments