Motivul SOCANT pentru care nu ar trebui NICIODATA sa fierbi DE DOUA ORI aceeasi apa!

Un lucru absolut normal și des întâlnit: Îți faci o cească de ceai sau fierbi un ou în apă, fără să măsori exact cantitatea de apa de care ai nevoie pentru acest lucrur. Așa că constați că, mai rămâne suficientă apă fiartă pe care nu prea îți vine să o arunci. Te hotăsăști astfel să o folosești pentru mai târziu!

Pare un scenariu des întâlnit și deloc dăunător, nu-i așa? Ei bine lucrurile stau cu totul altfel, de fapt!

CITESTE SI >>>

Cand organismul nostru are nevoie de ajutor: 10 semne importante pe care multi le ignora!

Un lucru din bucataria ta poate sa elimine negii mai bine decat orice crema! Sigur il ai acum in casa

Acest barbat a murit din cauza unui lucru pe care s-ar putea sa-l ai si tu in frigider

Iar pentru a înțelege mai bine pericolele la care ne expunem când folosim apa deja fiartă, ar trebui să ne uităm mai bine la ce se întâmplă cu ea în momentul fierberii. La prima vedere se pot observa bulele de aer și aburii eliberați în aer, dar dincolo de acest lucru se întâmplă și modificări la nivel chimic.

Prin fierberea apei de mai multe ori nivelul de oxigen scade considerabil și se acumulează substanțe cu potențial dăunător. Puteți să faceți experimentul făcând un ceai cu apă fiartă o singură dată și apă fiartă de mai multe ori: veți observa diferența prin gust!

Fierberea apei este un mod excelent de a ucide bacteriile! Este un lucru pe care toată lumea îl știe. Dar când apa este fiartă de mai multe ori, gazele periculoase și substanțele dăunătoare, precum arsenicul, nitrații și flouridele care există în compoziția apei în urma schimbării structurii chimice a acesteia prin fierbere, se acumulează peste limita admisă și pot să dăuneze!

De altfel, studii recente citate de MyHealthyBook.com, au arătat că toate aceste substanțe consumate în mod constant provoacă leziuni asupra sistemului nervos și, mai ales, asupra creierului.

După ce procesul de fierbere al apei a fost efectuat o dată, o adoua fierbere înseamnă substanțe acumulate în exces, iar nivelul de calciu-de exemplu- rezultat în urma re-fierberii poate provoca pietre la rinichi

Așa că, înainte de a vă gândi să reutilizați apa fiartă, mai bine o folosiți în alte scopuri, cum ar fi udarea florilor cu ea.

Daca articolul vi s-a părut interesant, nu ezitatți să-l distribuiți pe Facebook, ca să afle și prietenii voștri

Comments

comments

Author: johnyhilfiger