ACTUAL

Va vine sa credeti? Nou-nascutii vor primi 10.000 de euro de la stat

Copiii din România care se vor naște incepand cu 1 ianuarie 2018 ar putea primi 10.000 de euro de la statul român, pentru studii, deschiderea unei afaceri sau pentru achizitionarea unei case atunci cand vor implini 18 ani, potrivit unui proiect legislativ pe care vrea sa-l propuna PNR.

Partidul Noua Românie are intentii bune pentru copiii care urmeaza sa se nasca de la 1 ianuarie 2018. Acestia ar urma sa primeasca 10.000 de euro. Suma de bani va fi depusa zi de zi intr-un cont deschis la Cec Bank pe numele copilului, până cand acesta va implini varsta de 18 ani. Astfel, la majorat să aibă în buzunar 10.000 de euro.

Legea urmeaza sa fie depusa in Parlament de catre membrii PNR. Astfel se va crea si Autoritatea Naţională pentru Copii şi Tineri, prin intermediul căreia se va derula programul naţional prin care se deschid depozitele bancare pentru toți nou născuții, scrie site-ul expunere.com

”Am conceput acest proiect de lege cu gândul la toți copiii care la vârsta de 18 ani vor,  fie să meargă la facultate și familia nu îi poate susține financiar, fie la cei care vor să fie independenți și nu au niciun ajutor pentru a porni o afacere sau la cei care vor să își cumpere o locuință. Statul român trebuie să se îngrijească serios de fiecare cetățean în parte, încă din prima zi lui de viață. Această lege e un fel de mulțumire a statului român pentru fiecare nou născut și o garanție că statul se îngrijește de el. Iar la vârsta majoratului, statul român îi oferă un ajutor real prin intermediul căruia poate porni cu dreptul în societate din postura de român major”, a declarat Sebastian Popescu, președintele PNR.

Potrivit legii, banii vor putea fi utilizați doar după împlinirea vârstei de 18 ani,  însă cu o condiție: copilul sa fi terminat 12 clase.

Banii vor putea fi utilizaţi doar de către titular, în următoarele situaţii: pentru studii universitare, pentru a-şi deschide o afacere, pentru a-şi achiziţiona o locuinţă sau pentru a se trata în caz de boală ce necesită tratament costisitor.

Legea va fi însoţită de norme de aplicare foarte clare şi foarte stricte care vor stabili condiţiile de acordare a banilor pentru fiecare persoană în parte. Această lege a depozitului bancar la naștere are rolul pe de o parte de a recompensa pe fiecare copil născut în România, cât și de a oferi un start promițător în societate și pentru a sprijini natalitatea și educația.

Depozitul bancar va fi acordat doar titularului. În caz de deces, banii nu se moștenesc de către altă rudă, ci ei vor fi virați la bugetul de stat.

În plus, pe lângă acest depozit bancar, începând din 1 ianuarie 2018, toţi copii cu vârsta cuprinsă între 0 şi 18 ani vor primi lunar, o alocaţie de 300 lei. Începând cu vârsta de 6 ani, alocaţia va fi acordată doar dacă copilul va merge la şcoală.

Prin acest proiect de lege, PNR își propune să crească gradul de natalitate din România, să sprijine fiecare copil în educație și realizare profesională, să fie un adevărat suport pentru familiile nevoiașe și mai ales să ofere o adevărată educație pentru fiecare copil.

Astfel, gradul de analfabetism va fi redus semnificativ,  iar orice copil având șanse egale de a se dezvolta în societate într-o țară cu adevărat europeană.

Românii nu au de ce să se teamă în legătură cu acest proiect. Va fi implementat CA ŞI LEGE în România, deci fiecare nou născut, de la 1 Ianuarie 2018, va primi aceşti bani 100%!

 

Comments

comments